PSD anunţă că prezintă "dovada edificatoare" care confirmă că PNL a fost "tot timpul un adversar declarat al creşterii salariului minim pe economie, considerând că o astfel de măsură este «anti-economică» şi «anti-socială»". "Astfel, într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului în data de 8 decembrie 2014, mai mulţi economişti ai PNL şi USR solicitau să nu se majoreze salariul minim pe economie pentru că o astfel de măsură ar fi «distructivă pentru economie»", arată PSD. În replică, Liderul PNL, Ludovic Orban, susţine că singurul lucru pe care PSD îl mai ştie este să inventeze declaraţii sau poziţii politice pe care le-ar fi avut el sau PNL legate de salariul minim sau de legea salarizării. "Acest partid a ajuns o baltă mizeră din care nişte ordinari pescuiesc cele mai gogonate minciuni posibile, stupefiante, ireale", afirmă Orban, reiterând că PNL susţine atât creşterea salariului minim, cât şi a celorlalte salarii din economie sau administraţia publică şi în general a veniturilor pentru toate categoriile de cetăţeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Orban, după afirmaţiile PSD privind salariul minim: Acest partid a ajuns o baltă mizeră din care nişte ordinari pescuiesc cele mai gogonate minciuni posibile, stupefiante, ireale

"Astfel, într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului în data de 8 decembrie 2014, mai mulţi economişti ai PNL şi USR solicitau să nu se majoreze salariul minim pe economie pentru că o astfel de măsură ar fi «distructivă pentru economie»", susţin reprezentanţii PSD, într-un comunicat de presă transmis vineri seară.

Ei arată că printre semnatarii scrisorii sunt Cristian Păun şi Bogdan Glăvan, consilierii pe probleme economice ai preşedintelui PNL, Florian Cîţu, principala voce a PNL în domeniul economic, Cosmin Marinescu, consilierul preşedintelui Iohannis pe domeniul economic şi social, precum şi Claudiu Năsui de la USR.

"Unul dintre argumentele invocate în scrisoare a fost că majorarea salariului minim pe economie nu are un corespondent în productivitate, insinuându-se că milioanele de români care au acest nivel salarial nu ar merita de fapt banii pe care îi primesc de la angajatori. Din acest motiv, în viziunea semnatarilor scrisorii «creşterea salariului minim este în mod fundamental o măsură anti-socială», iar în opinia lor Guvernul ar trebui să «abandoneze» imediat politica de majorări în acest domeniu. Acest lucru demonstrează că intenţiile reale ale PNL în cazul venirii la guvernare sunt cel puţin de a stopa majorările salariului minim prevăzute în programul de guvernare pentru următorii ani şi eventual scăderea acestuia, cum au mai făcut şi în trecut", susţin reprezentanţii PSD.

Ei mai susţin că economiştii PNL şi USR nu păreau însă deloc interesaţi de faptul că, tocmai din cauza salariilor foarte mici, productivitatea în România era atunci foarte scăzută, iar milioane de români plecau la muncă în străinătate.

"Astăzi după creşterile succesive ale salariului minim stabilite de PSD şi după politicile de majorări pentru salariaţii din domeniul construcţiilor, numărul tinerilor care pleacă din ţară s-a diminuat semnificativ, iar România a devenit ţara cu cel mai ridicat nivel al productivităţii din Uniunea Europeană. Aceste realităţi demonstrează că viziunea economică a PNL de reducere sau chiar desfiinţare a salariului minim este fundamental greşită şi că politica PSD de majorare a salariilor şi pensiilor trebuie continuată, indiferent de atacurile şi blocajele opoziţiei şi ale preşedintelui Iohannis", mai scrie în comunicatul PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.