PSD a depus joi listele cu candidaţii pentru Senat şi Camera Deputaţilor la Biroul Electoral al Muncipiului Bucureşti în prezenţa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, preşedintelui PSD Bucureşti, Gabriela Firea, dar şi a o parte a candidaţilor, ironizându-l pe Klaus Iohannis, care ar cere să vadă listele partidelor din "plictiseală".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am înţeles că e cineva care se plictiseşte şi vrea informaţii despre listele partidelor. Avem 40 % femei pe aceste liste, 40% tineri peste 75% dintre candidaţi sunt noi, avem jurişti, economişti, jurişti - 40% - ne-a interesat foarte mult lucrul ăsta. Aşa cum am spus am vrut şi a reuşit ca pana la urmă listele noastre să fie liste de candidaţi profesionalizate pentru a putea avea în comisiile de specialitate ale Parlamentului oameni foarte bine pregătiţi", a declarat Dragnea, după depunerea listelor la BEM.

Potrivit acestuia, pe listele pentru Bucureşti se află şi patru candidaţi care provin din rândurile societăţii civile, precum şi o "şefă de promoţie".

"Noi le-am dat românilor săptămâna asta 102 de motive pentru a îndrăzni să creadă în ţara lor, chiar dacă unii sunt specialişti se vede în hoţie şi ne-au furat sloganul din păcate nu au lideri, nu au program, n-au fost în stare să aibă nici măcar un slogan. Deci, un partid zero. Era şi normal că un guvern zero nu poate fi susţinut decât de către un partid zero", a menţionat liderul PSD.

La depunerea listelor PSD au venit şi o mare parte din candidaţi, dar şi liderii filialelor de sector.  Printre cei prezenţi, din rândul candidaţilor s-au numărat Gabriel Petrea - preşedintele TSD, Ecaterina Andronescu, Georgian Pop, Beatrice Tudor, Şerban Nicolae şi Oana Florea. 

(FOTO: Facebook)
(FOTO: Facebook)

Ecaterina Andronescu deschide lista candidaţilor social-democraţi pentru Senat din Bucureşti, iar preşedintele TSD, Gabriel Petrea, este primul pe lista pentru Camera Deputaţilor, PSD sperând să obţină circa 20 de mandate în Capitală, cinci de senatori şi 15 de deputaţi. Liviu Dragnea şi Victor Ponta deschid listele pentru Cameră din judeţele Teleorman, respectiv Gorj.

Pe lista pentru Camera Deputaţilor, Gabriel Petrea este urmat de Carmen Moldovan, Georgian Pop, preşedintele comisiei parlamentare de control al SRI, Oana Florea, Diana Tuşa, fost deputat PNL, deputatul Dumitru Chiriţă, Beatrice Tudor, fost jurnalist şi consilieră personală a lui Liviu Dragnea, Florin Manole, membru în Colegiul Director al CNCD, deputaţii Gabriel Podaşcă şi Daniel Geantă.

Potrivit unor surse din PSD, social-democraţii se aşteaptă să obţină în Bucureşti aproximativ jumătate din mandatele de deputaţi, fiind considerate eligibile cam 15 locuri.

La Senat lista este deschisă de Ecaterina Andronescu, dar pe locuri considerate eligibile mai sunt senatorul Şerban Nicolae, Ionut Vulpescu, fost ministru al Culturii, Mihnea Costoiu, fost ministru al Educaţiei ori Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că nu toate partidele au candidaţi cu probleme penale pe liste, iar românii trebuie să se uite la fiecare în parte, comentând şi că nu îi este teamă că Parlamentul ar putea să îl suspende pentru declaraţii împotriva candidaţilor penali.

"Am cerut colegilor din Departamentul Comunicare listele care astăzi s-au depus. O să avem în câteva zile, 2-3 zile, listele şi atunci o să putem să ne dăm seama care partide au luat în serios mesajul meu şi care au avut impresia că nu contează", a spus preşedintele, reluând mesajul că alegătorii trebuie să verifice pe ce liste apar candidaţi cu probleme.

Întrebat dacă se teme de suspendare, pentru declaraţiile făcute în privinţa noului premier şi a candidaţilor cu probleme, Iohannis a spus că nu: "Nu mă tem de nicio suspendare. (...) Nu cred că s-ar putea ajunge într-o asemenea situaţie".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.