Protestatarul a cărui fişă medicală a fost postată pe Facebook, Sandu Matei, a depus, marţi, plângere penală împotriva lui Darius Vâlcov, pe care-l acuză de comiterea mai multor infracţiuni şi căruia i-a cerut daune de un milion de euro. ”El, prin mine, atacă mişcarea #rezist”, a spus Sandu Matei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarul a cărui fişă medicală a fost postată pe Facebook, Sandu Matei, a depus, marţi, plângere penală împotriva lui Darius Vâlcov pe care-l acuză, printre altele, de complicitate la divulgarea secretului profesional şi complicitate la abuz în serviciu. În plus, în plângere, Sandu Matei a vorbit depsre faptul că nu i-a fost respectat dreptul la viaţă intimă şi privată, Vâlcov mai fiind acuzat de complicitate la divulgarea fără drept a unor informaţii secret de serviciu.

”Ce a făcut domnul Darius Vâlcov este o greşeală”, a spus Sandu Matei.

Întrebat care consideră că a fost scopul demersului făcut de consilierul premierului, Matei a spus: ”Este clar că actul meu medical de după gazare, în care spune «otrăvire» deranjează. Postările şi acţiunile mele civici deranjează. El, prin mine, atacă mişcarea #rezist. El a specificat acolo – sandilău, nebun, liderul #rezist. El nu mă atacă pe mine personal, Sandu Matei, ci mişcarea rezist”.

Sandu Matei a precizat că s-a constituit parte civilă în dosar şi a cerut daune de un milion de euro.

”Nu neapărat suma mă interesează, cât ca justiţia să-şi facă treaba pentru că este un act josnic, în primul rând, şi în al doilea rând grav pentru că încalcă drepturile şi libertăţile”, a mai spus Sandu Matei.

Consilierul premierului, Darius Vâcov, a postat duminică pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fişa medicală a unui protestatar. Postarea lui Vâlcov a dispărut la scurt timp, iar consilierul a scris pe reţeaua de socializare că i-a fost ştearsă.

"#antifacontraromaniei #AntifaesteRezist. Postarea prin care arătam că un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost ştearsă”, a scris Vâlcov pe Facebook.

El a ataşat mesajului şi un clip video cu imagini care sugerează ca #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.