Proiectul de lege depus de PNL privind neimpozitarea pensiilor până în 3.000 de lei a fost adoptat tacit de Senat, astfel că iniţiativa merge la Camera Deputaţilor pentru votul final.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Proiectul de lege prevede că ”venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei şi, după caz, a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit prevederilor titlului V - Contribuţii sociale obligatorii.” Deputatul PNL Raluca Turcan afirma pe 19 septembrie că a depus în Parlament, împreună cu mai mulţi colegi din PNL. un proiect pentru majorarea plafonului de impozitare, astfel încât toate pensiile mai mici de 3.000 de lei să nu fie impozitate. ”Acest ultim proiect ar permite creşterea foarte rapida a pensiilor mici, exact ce spune si domnul Ciolacu că îşi doreşte”, a spunea Turcan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.