Proiectul Ordonanţei de Urgenţă privind salarizarea personalului din sistemul bugetar prevede că pensiile parlamentarilor rămân la nivelul din iulie 2016 şi că se suspendă actualizarea în funcţie de majorarea salariilor a pensiilor de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari, ale membrilor Corpului diplomatic şi consular al României, ale judecătorilor şi procurorilor, militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, proiectul Ordonanţei de urgenţă prin care vor fi majorate salariile pentru mai mult de jumătate din bugetari prevede că, începând cu 1 august 2016, se suspendă temporar actualizarea în funcţie de majorarea salariilor a pensiilor de serviciu ale funcţionarilor publici parlamentari reglementată de alin. (5) al art. 731 din Legea nr. 215/2015, ale membrilor Corpului diplomatic şi consular al României reglementată de alin. (5) al art. 6 din Legea nr. 216/2015, a pensiilor judecătorilor şi procurorilor reglementată de alin. (5) al art. 85 din Legea nr. 303/2004, a pensiilor militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare reglementată de art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015. Actualizarea acestor pensii se va face prin lege, separat.

Acelaşi act normativ prevede că începând cu 1 august indemnizaţia pentru limită de vârstă pentru deputaţi şi senatori, acordată potrivit art. 49 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, se va menţine la nivelul lunii iulie 2016.

De asemenea, începând cu 1 august 2016, prevederile privind indemnizaţiile care se acordă la pensionare, la trecerea în rezervă sau retragere, precum şi în caz de deces se suspendă temporar pe durata aplicării acestei ordonanţe de urgenţă.

Actul normativ mai prevede că pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar brut, rămân la nivelul lunii iulie 2016.

Ordonanţa de urgenţă urmează să intre în vigoare la 1 august 2016 şi se va aplica până la aprobarea unui nou act normativ privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a OUG, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice împreună cu Ministerul Finanţelor Publice vor elabora Norme metodologice de aplicare a acesteia, care vor fi publicate în Monitorul Oficial al României.

Proiectul de OUG urmează să fie discutat miercuri în şedinţa de Guvern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.