Proiectul de lege referitor la protejarea pădurilor din Ilfov a fost adoptat luni de plenul Senatului, înregistrând 105 voturi favorabile. Singurul senator care nu a votat a fost Diana Şoşoacă, conform listei de vot final. Proiectul urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, după care va merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Zeci de organizaţii neguvernamentale, grupuri civice şi persoane publice adunate sub umbrela platformei “Împreună pentru Centura Verde”, au solicitat autorităţilor, în contextul poluării dramatice din Bucureşti şi al tăierilor îngrijorătoare de păduri din jurul Capitalei, protejarea pădurilor din judeţul Ilfov şi începerea neîntârziată a demersurilor pentru crearea Centurii Verzi Bucureşti-Ilfov. În acest sens, a fost promovat în Parlament un proiect de lege, depus la jumătatea lunii aprilie de două deputate USR şi Reper, concomitent cu lansarea unui apel către autorităţi şi a unei petiţii. Iniţiatorii platformei sunt Alex Găvan, alpinist de altitudine şi conservaţionist şi Florin Stoican, preşedinte al asociaţiilor Kogayon şi Parcul Natural Văcăreşti.
Proiectul de lege propus de platforma civică ”Împreună pentru Centura Verde” presupune, conform iniţiatorilor, punerea sub protecţie a întregii vegetaţii forestiere a Ilfovului şi constituie piatra de temelie pentru viitoarea Centură Verde Bucureşti-Ilfov. 
În urmă cu aproape o săptămână, alpinistul şi activitul de mediu Alex Găvan anunţa pe pagina sa de Facebook că a fost unanimitate în  comisiile de specialitate din Senat pentru proiectul de lege, printre ai cărui iniţiatori se află. El facea atunci apel către  liderii tuturor grupurilor parlamentare să-şi mobilizeze colegii astfel încât să dea un vot pentru aer curat şi viitor. ”Cu iubire, te invităm şi pe tine alături de noi pe www.centuraverde.ro”, afirma Găvan.
”Veşti bune! UNANIMITATE în comisiile parlamentare faţă de proiectul de lege referitor la protejarea pădurilor din Ilfov, piatra de temelie a viitoarei centuri verzi Bucureşti – Ilfov. Toate cele trei comisii de la Senat, de mediu, pentru păduri şi juridică, au dat raport favorabil iniţiativei legislative depuse la Parlament de către platforma civică “Împreună pentru Centura Verde“. Niciun vot împotrivă, nicio abţinere, la niciuna dintre comisii”, scria pe pagina sa de Facebook activistul de mediu Alex Găvan.
 
 
 
 
Conform lui Alex Găvan, dezbaterile din comisii au fost foarte constructive.
 
”Cu iubire, te invităm şi pe tine alături de noi pe www.centuraverde.ro”, este formula cu care îşi încheia postarea activistul de mediu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.