Proiectul de Lege privind Codul administrativ, propus de UDMR, a fost respins, miercuri, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Liderul deputaţilor liberali, Florin Romna, a afirmat că, astfel, România a câştigat, iar PSD a pierdut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A câştigat România, a pierdut PSD. La solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a PNL, comisiile parlamentare au dat rapoarte şi avize negative, la propunerea UDMR de oficializare a obligativităţii folosirii limbii maghiare în Ardeal şi de arborare a drapelului Ungariei şi a steagului aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Astăzi, la solicitarea deputatilor PNL în Camera Deputaţilor, acest proiect anti-românesc susţinut de UDMR cu sprijinul PSD, a fost respins”, a afirmat, miercuri, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

Potrivit acestuia, acest lcuru a fost posibil ”în urma intervenţiei ferme a preşedintelui Klaus Iohannis, care a determinat Parlamentul, ca şi săptămâna trecută, să acorde un vot de respingere unui alt proiect anti-romanesc, cel al aşa-zisului Ţinut Secuiesc, promovat de UDMR cu sprijinul PSD”.

”PNL a respins şi va respinge şi pe viitor orice proiect de lege care vizează enclavizarea sau federalizarea României, orice proiect care vizează încălcarea prevederilor constituţionale ce reglementează unitatea şi suveranitatea statului roman. Pământul romanesc nu poate fi subiect de troc politic între PSD şi UDMR”, a mai transmis Roman.

Proiectul fusese adoptat tacit de către Senat.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.