Mai multe persoane participă, sâmbătă seară, la un protest în faţa Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cerând demisia ministrului Justiţiei Tudorel Toader, rector autosuspendat al instituţiei, pe care îl acuză că a devenit "sluga" lui Liviu Dragnea. Pe faţada clădirii sunt proiectate mai multe mesaje laser, ca ”Tudorele, Cetatea Moldovei îţi cere demisia”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul a început înainte de ora 19.00 şi este organizat de Asociaţia „Evoluţie în Instituţie” care cere demisia ministrului Justiţiei, rector autosuspendat al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Mai multe persoane s-au alăturat protestului, având afişe cu mesaje împotriva lui Tudorel Toader.

”Dura lex sed lex, Tudorel – rector ex”, ”Tudorele, Cetatea Moldovei îţi cere demisia” sau ”Tudorele, reset” sunt câteva dintre mesajele laser proiectate pe clădire.

Organizatorii au precizat că Primăria Iaşi şi Jandarmeria din localitate au fost anunţate despre protest.

"Toader nu are ce căuta în această universitate. Nu are ce să caute nici în funcţia de ministru, să plece. Să înţeleagă că nu poate face legi pentru un infractor. A părut la începutul mandatului său de ministru ca un tehnocrat, iar mulţi l-au crezut. Dar s-a văzut că pentru el contează doar să fie sluga lui Dragnea", a spus unul din iniţiatorii protestului.

În zona universităţii ieşene au venit şi câţiva jandarmi, însă nu au fost înregistrate incidente.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.