USR a depus, la iniţiativa parlamentarilor Adrian Wiener şi Silvia Dinică, un proiect de lege prin care medicii rezidenţi să poată evalua, anonim, prin intermediul unei platforme şi pe criterii obiective, pregătirea oferită în centrele universitare. În acest fel, coordonatorii şi îndrumătorii de rezidenţiat vor putea corecta eventualele neajunsuri şi, implicit, va creşte calitatea pregătirii medicilor rezidenţilor, arată un comunicat de presă al partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„O platformă de evaluare de către medicii rezidenţi a calităţii pregătirii în clinicile universitare este absolut firească. Este un ghid esenţial pentru cei aflaţi la început de carieră şi care sunt în faţa unor alegeri care le vor marca definitiv traiectoria profesională. Accesăm astfel de evaluări pentru un concediu de 7 zile, cu atât mai mult pentru formare într-o carieră de medic specialist. Este important, de asemenea, pentru coordonatorii şi îndrumătorii de rezidenţiat, pentru cei responsabili de componentele instruirii tinerilor medicii să aibă un feedback, o oglindă a activităţii lor didactice, un instrument de ameliorare a eventualelor neajunsuri”, a declarat deputatul USR Adrian Wiener, conform sursei citate.

Propunerea USR modifică şi completează Ordonanţa Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.

Concret, Ministerul Sănătăţii va fi obligat să creeze o platformă online prin care rezidenţii, sub rezerva nedivulgării identităţii, să poată evalua calitatea pregătirii în rezidenţiat, implicarea coordonatorilor de rezidenţiat, interacţiunea cu îndrumătorul, profesorul responsabil de stagiu şi cu asistentul universitar, accesul la baza de pregătire şi activitatea clinică pentru fiecare centru de pregătire.

Totodată, propunerea legislativă prevede implicarea Colegiilor profesionale – Colegiul Medicilor, Colegiul Farmaciştilor, Colegiul Medicilor Stomatologi – în evaluarea necesarului de locuri pe specialităţi la rezidenţiat.

Prevederile din proiectul USR ar urma să intre în vigoare începând cu noul program post-universitar 2022-2023, potrivit sursei menţionate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.