Un grup de 26 de parlamentari PSD au iniţiat un proiect legislativ prin care vor ca 14 septembrie să devină Ziua Naţională a Constructorului. Potrivit iniţiatorilor, autorităţile publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile non-guvernamentale vor organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate acestei zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit expunerii de motive din proiectul legislativ, construcţiile reprezintă o pondere foarte mare din PIB, reunind peste 10% din forţa de muncă a României.

“Rezultatul muncii constructorilor este într-o continuă interacţiune cu fiecare cetăţean, fie că este vorba despre domeniul public, fie despre cel privat. Breasla Constructorilor a reuşit să se impună în economia românească reprezentând deseori <motorul economiei>, chiar dacă în această perioadă acest sector nu este reprezentat la adevărata sa valoare în PIB-ul românesc”, se mai arată în sursa citată.

De asemenea, iniţiatorii afirmă că la 14 septembrie 1895 a fost inaugurat cel mai mare pod din Europa continentală: podul Feteşti – Cernavodă, cunoscut sub numele de “Podul Anghel Saligny” sau „Podul Carol I”.

În acelaşi proiect mai este precizat faptul că cei aproape 400.000 de lucrători din domeniul construcţiilor "merită o astfel de atenţie", deoarece forţa de muncă este deficitară, iar “tinerii nu mai sunt atraşi de meseriile din construcţii, de regulă, meserii grele”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.