Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie (9 decembrie), procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Crin Bologa, va efectua o vizită la Washington, în perioada 8-9 decembrie 2022, la iniţiativa Ambasadei României în SUA, anunţă ambasada miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Cu această ocazie, procurorul şef al DNA va susţine, vineri, 9 decembrie 2022, o prezentare şi va participa la o discuţie privind eforturile şi experienţa României în organizarea luptei anticorupţie şi consolidarea statului de drept. Evenimentul intitulat “Romania’s Democracy Agenda: Fighting Corruption, Strengthening the Rule of Law” are loc la invitaţia prestigiosului Institut Hudson din capitala americană, şi va putea fi urmărit inclusiv online.

Procurorul şef al DNA va avea de asemenea întâlniri cu oficiali americani din cadrul Departamentului de Justiţie al SUA, al Departamentului de Stat, precum şi cu alţi profesionişti din mediile guvernamentale, de expertiză şi de analiză americane, specializate în domeniul anticorupţiei.

 Prezenţa procurorului şef al DNA la Washington oferă ocazia, la două decenii de la crearea parchetului românesc anticorupţie, punerii în prim-planul agendei Parteneriatului Strategic româno-american a dimensiunii de cooperare în domeniul luptei anticorupţie şi consolidării statului de drept – dimensiune fundamentală a acestei relaţii construită pe valori democratice comune, precizează Ambasada României în SUA. 

Vizita înaltului magistrat face parte din ampla serie de evenimente organizate de Ambasada României în SUA pentru marcarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic între România şi Statele Unite.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.