Principesa Margeta a afirmat miercuri, în cadrul şedinţei solemne a Camerei Deputaţilor şi Senatului cu ocazia aniversării centenarului "Iaşi - Capitala Regatului României 1916-1918 şi Oraş al Marii Uniri", că evenimentul de astăzi arată că România este o ţară „inteligentă, stabilă, care preţuieşte continuitatea, care construieşte viitorul pe temelia trecutului” şi care poate deveni „un exemplu de echilibru şi măsură pe Continent”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sesiunea găzduită astăzi de Parlamentul României, instituţia fundamentală a democraţiei şi libertăţile noastre are încă o semnificaţie profundă. În afară de onorarea trecutului, evenimentul de astăzi arată că, în aceste timpuri incerte şi pline de pericol, România este o ţară inteligentă, stabilă, care preţuieşte continuitatea, care construieşte viitorul pe temelia trecutului şi care poate deveni un exemplu de echilibru şi măsură pe Continent”, a precizat Alteţa Sa.

Principesa Margareta a mai spus că „a aduce azi omagiu regilor noştri, a comemora sacrificiul armatei şi a manifesta recunoştinţa faţă de naţiunea română este, aşadar, o datorie patriotică şi civică, a vorbi despre cumpăna prin care a trecut România acum 100 de ani este un mod de a zidi viitorul”.

„Pentru mine, sesiunea de azi a Parlamentului nu este o comemorare, ci o inspiraţie pentru viitor. Regele Ferdinand şi regina Maria sunt părinţii istoriei noastre moderne. Dacă vom reuşi să ne ridicăm la înălţimea morală a strămoşilor noştri, noi vom birui prezentul şi vom şti să ne scriem viitorul”, a conchis Alteţa Sa.

Principesa Margareta a fost însoţită la Parlament de către principesa Maria şi principele Radu. 

Regele Mihai a fost ultimul membru al Casei Regale care a rostit un discurs de la tribuna Parlamentului, pe 25 octombrie 2011, cu ocazia împlinirii a 90 de ani.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat, la rândul său, că "România" este cea care "ne ţine la un loc" şi ne uneşte.

"Poate că pentru unii pare mult prea general sau prea vag. Unii ar spune astăzi că a fi patriot pare ceva desuet", a continuat Liviu Dragnea, precizând însă că patriotismul a fost cel care ne-a unit ca ţară.

Liderul PSD a mai spus că, deşi se află în tabere politice adverse şi sunt mereu într-o competiţie politică, cu toţii sunt cetăţeni ai acestei ţări.

„Dragi români, ne aflăm în tabere politice adverse, avem opinii diferite, reprezentăm instituţii diferite, reprezentăm grupuri politice distincte sau chiar etnii diferite. Suntem mereu într-o competiţie politică, ne criticăm şi ne contestăm, iar de multe ori ne atacăm reciproc cu argumente sau pur şi simplu fără niciun argument. Însă, dincolo de toate acestea, suntem cu toţii cetăţeni ai acestei ţări”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.