Primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă a declarat miercuri, în cadrul grupului politic al socialiştilor europeni, care prefaţat cea de-a 144-a sesiune plenară Comitetului European al Regiunilor, că nu există un liant mai puternic şi mai adecvat între leadershipul european şi nevoile cetăţenilor decât cel social-democrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu există un liant mai puternic şi mai adecvat între leadershipul european şi nevoile cetăţenilor noştri decât cel Social Democrat. Este rolul şi misiunea noastră de social democraţi care ne reprezentăm comunităţile la nivel local să fim capabili să înţelegem ceea ce vor oamenii şi mai ales să le oferim soluţiile de care au nevoie cetăţenii noştri”, a declarat edilul, în prezenţa doamnei Iratxe García-Perez, preşedintele grupului S&D din cadrul Parlamentului European, explicând că, din punctul său de vedere, Europa are nevoie de leadership inspirat şi capabil să înţeleagă nevoile reale ale cetăţenilor săi.

Acesta a continuat afirmând că în acest moment, cea mai mare dorinţă a sa este de a reusi, alături de colegii social democrati europeni, să ofere oamenilor cele mai bune soluţii   pentru a-şi asigura bunăstarea şi prosperitatea.

„Am urmărit cu mare atenţie implicarea tot mai serioasă şi tot mai concretă a Comitetului European al Regiunilor în gestionarea binelui nostru comun european, alături de alte instituţii importante. Comitetul  Regiunilor are aşadar o voce tot mai respectată, pe măsura legitimităţii date de mandatul acordat de cetăţenii din comunităţile noastre. Răspunsul la pandemie, la multiplele probleme sociale şi economice cu care comunităţile noastre se confruntă în această perioadă sunt realităţi pe care nu le putem nega. Pentru că Ziua Europei, pe care ne pregătim să o celebrăm peste doar câteva zile bate la uşă, nu trebuie să uităm viziunea părinţilor fondatori şi rolul important pe care l-au acordat bunăstării şi păcii în prefigurarea proiectului european în care noi suntem astăzi chemaţi să lucrăm”, a mai afirmat Daniel Băluţă, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Comitetul European al Regiunilor (CoR) este un organism consultativ al UE, format din reprezentanţi ai celor 27 de state membre, aleşi la nivel local şi regional. Prin intermediul CoR, aceştia îşi pot exprima în mod direct opiniile cu privire la legislaţia UE care are impact asupra regiunilor şi oraşelor. Înfiinţat în anul 1994, CoR este complementar celor trei instituţii comunitare – Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană şi Parlamentul European, având rolul de a reprezenta interesele colectivităţilor locale şi regionale.

Comitetul Regiunilor este format din 329 de membri, cu tot atâţia supleanţi, repartizaţi între cele 27 de state membre, după cum urmează: câte 24 pentru Germania, Franţa şi Italia; câte 21 pentru Spania şi Polonia; 15 pentru România; câte 12 pentru Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Grecia, Portugalia, Suedia, Ţările de Jos şi Ungaria; câte 9 pentru Croaţia, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Lituania şi Slovacia; câte 7 pentru Estonia, Letonia şi Slovenia; câte 6 pentru Cipru şi Luxemburg; 5 pentru Malta.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.