În contextul în care Rusia a atacat, astăzi, Ucraina, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a decis să înlăture totemul de la intrarea în Parcul “Fiodor Tolbuhin”, denumit după generalul rus care a condus armata care a contribuit decisiv la instaurarea regimului comunist în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primarul Sectorului 2 precizează că, pe 25 februarie 2021, Consiliul Local al Sectorului 2 a trimis o cerere către Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru schimbarea denumirii parcului Tolbuhin în “Grădina Mătăsari”.
 
”În contextul zilei de astăzi, până când Consiliul General al Municipiului Bucureşti se va pronunţa pe această speţă, am decis înlăturarea totemului cu denumirea parcului”, a declarat Radu Mihaiu. 
 
Încă de la preluarea mandatului în fruntea Primăriei Sectorului 2, Radu Mihaiu a avut o poziţionare fermă pe acest subiect, anunţând că va cere “cu insistenţă” schimbarea denumirii Parcului "Fiodor Tolbuhin", care poartă numele unui general rus care nu s-a limitat la eliberarea României de fascism, ci a condus armata care a contribuit decisiv la instaurarea regimului comunist. 
 
“Astfel de simboluri PCR-iste nu au ce căuta în statul democratic care este, astăzi, România. Fiecare pas pe care îl putem face în recuperarea identităţii şi închiderea rănilor din trecut este important şi nu vom ezita să îl facem, indiferent de împotrivirea ambasadei Rusiei la Bucureşti. Istoria poporului român înseamnă mult mai mult decât era de tristă amintire din perioada comunistă. Avem datoria morală de a păstra vie amintirea tuturor celor care s-au împotrivit ororilor acestui regim, nu a conducătorilor săi”, a mai declarat Radu Mihaiu. 
 
Primarul Sectorului 2 a subliniat, de la bun început, că decizia aparţine comunităţii, propunând organizarea unei dezbateri publice pe acest subiect pentru alegerea celei mai bune variante în ceea ce priveşte noul nume al parcului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.