Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, cere, marţi, ministrului Culturii demararea procedurilor pentru ca imobilul din strada Ştirbei Vodă nr. 68 să fie introdus în lista monumentelor istorice. ”Asociaţia de proprietari a reuşit să anuleze în instanţă autorizaţia de construire ilegal emisă de Gabriela Firea”, a transmis primarul, explicând că 12 familii au rămas, timp de 2 ani, fără apă caldă şi căldură, după ce proprietarul unui spaţiu comercial de la parter a oprit gazul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Solicit public ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, colegul de partid şi prietenul Gabrielei Firea, să demareze urgent procedurile pentru ca blocul de locuinţe din strada Ştirbei Vodă nr. 68 să fie introdus în lista monumentelor istorice. Este de prisos să-i reamintesc cine este marele arhitect Octav Doicescu şi ce imobile a proiectat pentru România - operele acestuia înfrumuseţează şi astăzi oraşul în care locuim. Îi solicit acest lucru să nu ne mai trezim cu abuzurile şi ilegalităţile comise de fosta primăriţă PSD”, a scris, marţi, pe Facebook, Clotilde Armand.  

Primarul Sectorului 1 afirmă că a citit motivarea instanţei în cazul blocului de locuinţe din strada Ştirbei Vodă nr. 68.  

”Puţini bucureşteni ştiu de acest caz, în care fosta administraţie PSD din Bucureşti, de la Primăria Capitalei şi de la Primăria Sectorul 1, a dorit să lasă zeci de cetăţeni, mai mulţi copii şi persoane vârstnice, în frig şi fără utilităţi. Asociaţia de Proprietari Ştirbei Vodă nr. 68 a reuşit să anuleze în instanţă autorizaţia de construire ilegală, 338/1723985/14.06.2019 emisă de Gabriela Firea. Decizia este definitivă”, a mai transmis Clotilde Armand.  

Aceasta afirmă că ”judecătorii arată negru pe alb că fostul primar general a emis acest act fără acordul asociaţiei de proprietari, aşa cum cere legea”.  

”Beneficiarul acestui act ilegal, proprietarul spaţiului comercial situat la partenerul blocului, a oprit furnizarea de gaze către locatarii blocului, iar timp de doi ani oamenii nu au mai avut acces la apă caldă şi căldură. Calvarul celor 12 familii din acest bloc a luat sfârşit, după o luptă în instanţă fără precedent în România. Felicitări locatarilor care nu au cedat presiunilor făcute de samsarii imobiliari şi şi-au apărat drepturile”, a mai transmis primarul.  

Clotilde Armand arată că, în urmă cu câteva luni, a primit reprezentanţii asociaţiei de proprietari şi a discutat cu ei soluţii pentru a debloca ”situaţia criminală din acest imobil”.  

”Am prezentat această situaţie şi Ordinului Arhitecţilor din România - Filiala Bucureşti, pentru a face un studiu istoric cu privire la blocul de locuinţe. Acest imobil a fost proiectat, în 1940, de marele arhitect Octav Doicescu. Aş vrea să mulţumesc şi filialei OAR Bucureşti pentru deschiderea lor şi pentru lupta lor dedicată protejării patrimoniului arhitectural din Bucureşti”, a mai scris primarul pe Facebook.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.