Primarul PNL interimar al municipiului Roman, Lucian Ovidiu Micu, a fost ales în funcţie cu 59,3% din opţiunile electoratului în urma alegerilor locale parţiale de duminică. Edilul susţine că nu se aştepta să obţină un rezultat atât de bun, electoratul dorind, în opinia sa, continuitate la conducerea oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alegerile locale parţiale pentru Primăria Roman au fost câştigate de către candidatul PNL la această funcţie, Lucian Ovidiu Micu, cel care, de altfel, a condus oraşul în ultima jumătate de an ca edil interimar. Principalul său contracandidat, social-democratul Marius Neculai, a obţinut 35,74% din opţiunile electoratului, în timp ce ceilalţi trei candidaţi la fotoliul de primar al Romanului nu au depăşi 4% din numărul voturilor valabil exprimate.

Lucian Ovidiu Micu susţine că rezultatul pe care l-a obţinut este unul peste aşteptările sale, electoratul preferând să-l voteze pentru a asigura continuitate la primărie. ”Mă aşteptam să câştig, însă, să fiu sincer, nu la diferenţa asta. Cred că electoratul a apreciat ceea ce am făcut în ultimii nouă ani la primărie şi au preferat să meargă pe continuitate şi să dea votul unei echipe, nu unora care au venit cu promisiuni ce nu puteau fi materializate”, a declarat, luni, pentru News.ro primarul municipiului Roman, Lucian Ovidiu Micu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Locuitorii municipiului Roman au mers, duminică, la vot pentru a-şi alege primarul pentru următorii trei ani, după ce câştigăorul scrutinului din urmă cu exact un an, liberalul Dan Laurenţiu Leoreanu, a fost ales deputat în decembrie 2016 şi a plecat în Parlament. În locul său la primăria pe care o condusese timp de opt ani a venit colegul de partid, viceprimarul Lucian Ovidiu Micu, care a asigurat interimatul.

Liberalii şi-au asumat candidatura lui Micu, în ciuda faptului că acesta are un proces pe rol la Curtea de Apel Bacău după ce a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. Potrivit inspectorilor insituţiei, Lucian Ovidiu Micu ar fi deţinut simultan, în anul 2012, funcţia de viceprimar al municipiului Roman şi cea de membru al Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.