Primarul din Focşani, Cristi Misăilă, a declarat, în contextul blocajului economic în care se află oraşul, după ce Ministerul de Finanţe a invalidat bugetul pe anului 2021, că ar putea renunţa la funcţia de edil-şef dacă acest gest ar duce la deblocarea situaţiei şi dacă focşănenii care l-au votat i-ar cere să demisioneze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Focşaniului a anunţat, într-o conferinţă de presă, că sunt întârzieri la plata salariilor în Primărie, dar şi la majoritatea instituţiilor din subordinea municipalităţii, după ce Ministerul de Finanţe a invalidat bugetul pe anul în curs. Invalidarea a venit după ce, în şedinţa în care a fost adoptat proiectul de buget pentru 2021, majoritatea din Consiliul Local a votat mai multe amendamente prin care s-au tăiat cheltuieli de funcţionare de la Primărie şi de la instituţiile subordonate.

Totodată, edilul-şef al Focşaniului a precizat că, pentru prima dată în ultimii 24 de ani, Primăria înregistrează facturi neplătite către furnizori, de asemenea investiţiile fiind blocate.

În acest context, Cristi Misăilă a declarat că, dacă focşănenii i-ar cere, ar putea să-şi dea demisia.

"Dacă este cazul, declar public pentru binele focşănenilor pot să-mi dau demisia, dar vreau să aud din gura focşănenilor, nu din gura unor parveniţi politici", a spus Misăilă.

Totodată, primarul Focşaniului a declarat că în războiul dus cu opoziţia din CLM Focşani nu a fost sprijinit deloc de PSD, care este partidul pe listele căruia a fost ales atât în 2016, cât în 2020.

"Nu mă prevalez de această situaţie nici pentru a lua vreo funcţie în Partidul Social Democrat care nu m-a susţinut deloc în această luptă. Aici este vorba despre apărarea unui drept legitim al focşănenilor de a avea parte de un buget, de a avea parte de investiţii, de a avea parte de serviciile autorităţii publice locale. Dacă domnul preşedinte interimar al PSD Vrancea, împreună cu acoliţii săi, nu au luat nicio poziţie, asta nu înseamnă că eu mă dezic de acest partid. Bun, rău, cum este văzut în Vrancea, eu am candidat pe lista acestui partid. Nu mă interesează nicio funcţie de conducere în acest moment", a afirmat Misăilă.

Bugetul local al municipiului Focşani, cu amendamentele propuse de PNL-USR, a fost declarat invalid de Ministerul de Finanţe.

Invalidarea vine după ce, în şedinţa în care a fost adoptat proiectul de buget pentru 2021, majoritatea din Consiliul Local a votat mai multe amendamente prin care s-au tăiat cheltuieli de funcţionare de la Primărie şi de la instituţiile subordonate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.