Primarul din Buzău anunţă că va lansa în dezbatere publică un proiect prin care municipiului ar urma să-i fie alipită comuna Ţinteşti, care este localitatea sa natală, un referendum în acest sens urmând a fi organizat, cel mai probabil, în luna octombrie 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit primarului Buzăului, Constantin Toma, un proiect care prevede alipirea comunei Ţinteşti de oraş ar urma să fie lansat în dezbatere publică, urmând a expune argumentele pentru care este necesară această comasare. 
 
De asemenea, edilul Buzăului spune că  referendumul în care locuitorii Buzăului, dar şi cei ai comunei Ţinteşti vor fi întrebaţi la urne dacă sunt de acord cu unirea celor două administraţii  va avea loc, cel mai probabil, în prima duminică din octombrie. 
 
Primarul susţine că este absolut necesară alipirea comunei Ţinteşti de municipiul Buzău pentru că oraşul nu mai are terenuri pentru a se dezvolta, iar comasarea cu Ţinteştiul, care are doar  4.500 de locuitori, va face ca suprafaţa oraşului aproape să se dubleze. 
 
"Săptămâna aceasta voi depune o expunere de motive pentru dezbatere publică în vederea unirii celor două unităţi administrative. Vorbim de municipiul Buzău şi de comuna Ţinteşti. Mă voi întâlni cu conducerea Primăriei şi cu consilierii locali, cu consilierii locali PSD ne-am întâlnit, încerc să fac întâlniri inclusiv cu conducerea partidelor cu reprezentare în Consiliul Local, astfel încât să aducem toate argumentele pentru această unire. Încercăm în luna iulie să ţinem şedinţele de Consiliu Local şi la Buzău şi la Ţinteşti. Avem intenţia ca referendumul să îl organizăm în prima duminică din luna octombrie. De ce Ţinteşti? E adevărat, este comuna în care m-am născut şi am crescut, dar din punct de vedere geografic, strategic este cea mai bună variantă prin această unire a Buzăului, pentru că Buzăul nu mai are terenuri, nu mai are unde să se dezvolte", a declarat primarul Buzăului.
 
Comuna Ţinteşti are 7.200 de hectare şi circa 4500 de locuitori. în timp ce municipiul are circa 8.100 de hectare şi 115.000 locuitori. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.