Primarul din Bacău, Lucian Viziteu, face, duminică seară, un apel către politicieni să scoată politica din şcoli, iar prima zi a anului şcolar să fie despre elevi şi dascăli, nu despre etalarea unui discurs care să aducă capital politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să scoatem politica din şcoli! Mâine dimineaţă, în prima zi din noul an şcolar, am să fiu înainte de toate părinte. Îmi voi duce fetele la şcoală şi voi sta alături de ele în public. Aşa cum am făcut-o mereu, le voi ţine de mână şi vom asculta împreună mesajul de bun venit al dascălilor”, a scris, duminică seară, pe Fcebook, primarul din Bacău.  

Lucian Viziteu face un apel către politicieni: ”Lansez o provocare către colegii mei politicieni, indiferent de culoarea politică, să facă acelaşi lucru. Să lase ca începutul de an şcolar să fie despre copii, dascăli şi drumul lor în următorul an, nu despre o etalare a unui discurs, în speranţa unui capital politic”.  

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, luni, la festivitatea de deschidere a anului şcolar 2022-2023 la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucurşti, iar premierul Nicolae Ciucă la Colegiul Naţional Militar Tudor Vladimirescu din municipiul Craiova.  

La rândul său, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că va participa la festivităţi la Colegiul Naţional „Sf. Sava” - începând cu ora 8:30, la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” - începând cu ora 10:00 şi la Şcoala Gimnazială Specială nr. 7 - începând cu ora 12:00. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.