Primăria Timişoara a creat o nouă pagină de internet - transparenta.primariatm.ro - unde sunt prezentate în mod transparent toate cheltuilelile municipalităţii, arată un comunicat de presă al Alianţei USR-PLUS. Astfel, pe această pagină oricine este interesat va putea găsi cum sunt cheltuiţi banii oraşului, ce plăţi au făcut şcolile sau cât a plătit Primăria Timişoara în ultima lună pe salarii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Aceste informaţii pot şi trebuie să fie transparente. Vrem să creştem accesul la informaţie publică prin colectarea şi publicarea sistematică a datelor.Acesta este un început de drum. Aceasta este https://transparenta.primariatm.ro, versiunea beta. E un şantier în lucru, îl îmbunătăţim zilnic şi vă invităm să ne scrieţi acolo, pe site, sugestiile voastre”, a transmis primarul Timişoarei, Dominic Fritz, conform sursei citate.
 
Noua pagină creată de Primăria Timişoara este încă în versiunea beta, în sensul că listează doar sumele cheltuite de către entităţile din subordinea sa. Momentan, datele colectate nu sunt complete, în sensul că listează doar sumele cheltuite de către direcţiile şi birourile din cadrul primăriei, însă se lucrează acum acum şi la transparentizarea licitaţiilor şi contractelor.
 
„Pentru moment datele vor fi actualizate lunar, însă ne propunem să creăm, în timp, o infrastructură digitală prin care cetăţenii să aibă acces la informaţii despre banii oraşului actualizate zilnic. Vrem să publicăm şi cheltuielile realizate de societăţile din subordinea primăriei, însă acestea pot fi făcute doar în urma unei hotărâri date de consiliile de administraţie (CA) sau adunările generale ale acţionarilor (AGA) respectivelor societăţi. Cer public CA-urilor acestor societăţi să adopte hotărârile necesare pentru ca aceste cheltuieli să fie adăugate. În cazul unui refuz, le vom lua noi, prin hotărâri ale AGA”, a mai spus Dominic Fritz. 
 
Edilul a precizat că doar transparenţa radicală stopează risipa din banul public, combate corupţia sistemică şi pune degetul pe rană acolo unde nu se lucrează cu profesionalism şi unde nu sunt slujite interesele cetăţenilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.