Prima şedinţă publică a plenului Curţii Constituţionale a României în noua componenţă are loc astăzi, pe lista de şedinţă fiind trecute zece dosare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi, la sediul Curţii Constituţionale a României are loc prima şedinţă publică a plenului Curţii în noua sa componenţă.

Şedinţa începe la ora 9.00 şi are trecute pe lista de şedinţă publică un număr de 10 dosare, au transmis reprezentanţii CCR.

Marţi, Gheorghe Stan şi Cristian Deliorga au depus jurământul pentru posturile de judecători la Curtea Constituţională, la Palatul Cotroceni, într-o scurtă ceremonie în care preşedintele Klaus Iohannis nu a transmis niciun mesaj.

La ceremonia de la Cotroceni au fost prezenţi ceilalţi judecători ai CCR şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Tot marţi, Valer Dorneanu a fost reales preşedinte al CCR pentru un mandat de trei ani, prin vot secret.

Alegerea a avut loc în reuniunea plenului CCR, după ce Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan au depus jurământul de învestitură.

În 7 mai, Camera Deputaţilor l-a validat pe Gheorghe Stan, propus de PSD, pentru a prelua mandatul de judecător la CCR, el preluând locul rămas vacant ca urmare a expirării mandatului lui Ştefan Minea. În aceeaşi zi, Senatul l-a validat pe Cristian Deliorga, propus de PSD, pentru a prelua mandatul de judecător la CCR, el înlocuind-o pe Simona Maya Teodoroiu.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.