Premierul Nicolae-Ionel Ciucă va participa miercuri, împreună cu mai mulţi membri ai Cabinetului, la prima şedinţă comună a Guvernelor României şi Regatului Spaniei, găzduită la Castellón de la Plana. Şeful Executivului arată că este prima reuniune interguvernamentală comună, prefigurând şi aniversarea, în 2023, a 10 ani de la stabilirea Parteneriatului Strategic româno-spaniol. În cadrul şedinţei vor fi semnate o serie de Memorandumuri de Înţelegere iar premierul se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din oraşul gazdă al reuniunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Şedinţa comună a guvernelor român şi spaniol marchează un moment cu valenţe simbolice sporite, dintr-o dublă perspectivă. Este prima reuniune interguvernamentală comună, prefigurând şi aniversarea, în 2023, a 10 ani de la stabilirea Parteneriatului Strategic româno-spaniol. Dincolo de a fi un partener strategic, Spania este şi un prieten apropiat al României. De-a lungul anilor, am reuşit să construim o relaţie bazată pe încredere reciprocă, pe un dialog politic substanţial, dinamic şi pe o abordare constructivă şi deschisă. Avem o cooperarea economică şi sectorială dinamică şi diversă. România şi Spania au şi abordări similare pe mai multe dosare strategice în context UE şi NATO. În plus, legăturile noastre sunt şi mai strânse datorită comunităţii foarte puternice, bine integrate şi foarte active de aproape 1 milion de români care contribuie la dezvoltarea societăţii şi economiei Regatului Spaniei”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat al Executivului. 
 
În marja şedinţei comune  vor fi semnate şi o serie de Memorandumuri de Înţelegere privind cooperarea sectorială  în arii precum muncă şi protecţie socială, consultări politice în domeniul afacerilor externe, pregătirea diplomaţilor, cultură, cooperarea în situaţii de urgenţă, agricultură şi sănătate.
 
În cadrul vizitei, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din oraşul gazdă al reuniunii celor două Guverne.
 
Alături de şeful Executivului, la şedinţa comună a Guvernelor român şi spaniol România a fi reprezentată de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu; ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr; ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Attila Cseke; ministrul muncii şi solidarităţii sociale, Marius Budăi; ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila; ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Petre Daea, mai precizează Guvernul. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.