Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a prezentat miercuri trei exemple pentru a argumenta necesitatea renumărării voturilor, în contextul în care există suspiciuni de fraudare a alegerilor locale, mai ales în Bucureşti. El a adăugat că organizarea scrutinului de duminică a fost un dezastru, lucru pe care îl indică şi faptul că sunt candidaţi de la toate partidele politice care contestă rezultatele alegerilor locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Organizarea alegerilor arată un dezastru şi asta în condiţiile în care candidaţi de la toate partidele au reclamat fraudarea alegerilor. Am văzut aseară imagini cu dl Barna făcând presiuni, el neavând nicio calitate. De ce nu vor renumărarea? Pentru că s-ar descoperi furtul de proporţii făcut în secţiile de votare. E ca în povestea aceeea – hoţii strigă hoţii. Vă prezint trei cazuri descoperite de noi. Primul – diferenţă de numărul de voturi înregistrate pe procesele verbale şi cel înregistrat la AEP. Exemplu – domnul Nicuşor Dan la secţia 1, în secţia de votare dl Dan are 126 de voturi, înregistrat la AEP sunt 326 voturi, cu 200 mai mult, la secţia numărul 1. Al doilea exemplu pe care vreau să vi-l prezint – diferente între numărul persoanelor care au votat şi numărul persoanelor identificate pe listele electorale. La secţia 165 la urne s-au prezentat 817 persoane, iar în urnă au fost identificate 795 de voturi valabile. La Secţia 209 avem proces verbal cu ştersături, modificări, adăugiri. Dacă dumneavoastră credeţi că aşa trebuie să arate un proces verbal, cu carioca? Sunt foarte multe”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul PSD.

El a reamintit că Gabriela Firea a adus un dosar întreg care conţine documente prin care poate fi dovedită fraudarea alegerilor.

„De dimineaţa a venit doamna Gabriela Firea, alături de reprezentanţi ai PSD, cu un dosar întreg. Am preferat să prezint acum 3 cazuri. Am cerut renumărarea voturilor pentru a înlătura suspiciunile atât pe sectoare, cât şi pentru PMB. Singura modalitate prin care putem înlătura aceste suspiciuni e cea de renumărare. De altfel s-a depus această cerere de către reprezentanţii noştri. Înţeleg că există o şedinţă a BEC în perioada următoare. Apelul nostru către dânşii e de a lua o decizie pentru a fi înlăturate aceste suspiciuni. E un semn de sănătate şi un lucru benefic pentru actul democratic din România”, a conchis Grindeanu.

Primul document poate fi accesat AICI.

Al doilea document poate fi accesat AICI

Al treilea document poate fi accesat AICI

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.