Europarlamentarul PSD Mihai Tudose nu este de acord cu declaraţia potrivit căreia omul providenţial pentru a fi candidatul social-democraţilor la alegerile prezidenţiale este întotdeauna în afara partidului şi că“”ai noştri toţi proşti şi ăia frumoşi sunt în afară”. El mai susţine că pe Mircea Geoană nu îl consideră ca fiind în afara partidului deoarece a fost preşedintele PSD. El susţine ideea candidaturilor separate ale PNL şi PSD la toate tipurile de alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mihai Tudose a fost întrebat, sâmbătă, la Prima Tv, despre afirmaţiile liderului PSD Marcel Ciolacu, care iniţial a propus ca PSD să susţină candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, iar apoi a declarat ca liberalii să susţină candidatul social-democraţilor. 
“Domnul Ciolacu a făcut nişte declaraţii, că mai faci şi declaraţii să testezi terenul. Înţeleg că partenerii noştri de coaliţie sunt foarte hotărâţi să meargă ei singuri la tot, le dorim succes”, a explicat Tudose.
Întrebat cum crede că este mai bine:  ca PSD şi PNL să meargă împreună sau separat la alegerile de anul viitor, Tudose a răspuns: “Opinia mea e că separat e cel mai bine. Fiecare cu ale lui. La toate rândurile de alegeri”.
El a mai fost întrebat dacă nu se teme ca PSD să piardă în turul doi al alegerilor prezidenţiale în faţa candidatului de dreapta.  
“Îţi asumi orice, dar poate o să avem un candidat bun şi câştigăm alegerile”, a afirmat europarlamentarul PSD.
El a adăugat că nu va fi prezidenţiabilul PSD deoarece nu îşi doreşte acest lucru.
Întrebat dacă nu intră în competiţia internă din PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, Tudose a replicat: “Avem o mulţime de nume, dar nu o să scoateţi niciunul de la mine. Eu ştiu la ce mă gândesc, dar nu vă spun dumneavostră acum”.
De asemenea, el a mai fost întrebat dacă liderul PSD Marcel Ciolacu ar putea fi candidatul social-democraţilor în cursa prezidenţială. 
“Domnul Ciolacu şi partidul a fost foarte corect, a zis ”renunţăm la cutuma aceasta că cine este preşedintele partidului automat el e de toate”. Poate e unul mai bun, poate preşedintele partidului e foarte bun pentru a fi prim-ministru şi ne trebuie altcineva pentru a fi preşedinte, mai bun pe profilul de preşedinte, om împăciutor, negociator. Şi la Executiv îţi trebuie unul mai rău un pic, cu o tuşă mai apăsată.  În primul rând am stabilit chestia asta. În al doilea rând, nu închidem total partidul, tati, dacă n-ai mâncat zece ani salam cu soia cu noi nu ai ce căuta, dar nici să spun că omul providenţial totdeauna e în afară şi noi, din sute de mii de membri, n-avem pe nimeni, ai noştri toţi proşti şi ăia frumoşi sunt în afară, că nu sunt de acord cu chestia asta. Avem o mulţime de oameni minunaţi”, a transmis Tudose. 
El a mai fost întrebat dacă are ceva împotriva lui Mircea Geoană. 
“Pe domnul Geoană nu îl consider ca fiind în afara partidului. Domnul Geoană a fost preşedinte PSD”, a explicat Tudose. 
Când i s-a atras atenţia că relaţia PSD cu foştii săi preşedinţi nu e tocmai bună, Mihai Tudose a răspuns: “Nu chiar cu toţi, nu îl urăşte nimeni pe domnul Ion Iliescu, de exemplu”, a precizat Tudose. 
El a menţionat că nu acelaşi lucru se poate spune despre Liviu Dragnea şi Victor Ponta, 
Europarlamentarul PSD a recunoscut că Mircea Geoană poate fi o variantă pentru PSD la alegerile prezidenţiale. 
“Poate fi o variantă. (…) Noi doi stabilim acum că zece oameni sunt buni sau ar putea fi buni pentru această candidatură. Hai să îi întrebăm şi pe ei dacă vor. (…) Domnul Geoană şi-a manifestat cumva interesul. Să vedem dacă mergem până la capăt cu chestia asta”, a mai precizat Tudose.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.