O secţie de votare din judeţul Tulcea a avut o prezenţă la vot de sută la sută, iar la o altă secţie prezenţa a fost de 90 la sută, la polul opus aflându-se trei secţii de votare care au înregistrat sub 20 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor centralizate pe site-ul Biroului Electoral Central, la secţia de votare amenajată la Şcoala Veche din localitatea Plauru prezenşa la vot a fost de sută la sută. Astfel, pe listele electorale erau înscrişi 43 de alegători şi au votat 23 care erau pe cele permanente şi 20 pe liste suplimentare.

O prezenţă ridicată s-a înregistrat şi în localitatea  Cişmeaua Nouă, de aproape 90 la sută. Astfel, au votat 35 de persoane, dintre care 29 aflate pe listele permanente şi şase pe cele suplimentare.

La trei secţii de votare s-a înregistrat prezenţă la vot sub 20 la sută. Este vorba despre două secţii din localitatea Greci, ambele cu o participare de 19 la sută şi de o secţie din Mihai Bravu, cu 18,87 la sută.

În judeţul Tulcea, cei mai mulţi alegători care au votat sunt bărbaţi între 46 şi 64 de ani, peste 15.000, urmaţi îndeaproape de femeile din aceeaşi categorie de vârstă, de bărbaţii de peste 65 de ani - peste opt mii şi de femeile de peste 65 de ani, puţin peste 7.500. Cel mai puţin interesaţi de aceste alegeri au fost bărbaţii şi femeile de până în 24 de ani, sub 2.500 de alegători din această categorie prezentându-se la vot.

În judeţul Tulcea, au fost amenajate 204 secţii de votare, pe listele permanente aflându-se aproape 200.000 de alegători. Au venit la vot aproape 70.000 de persoane, dintre care peste 3.300 au votat pe liste suplimentare, iar 596 cu urna mobilă, prezenţa fiind de 35 la sută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.