Constantin-Florin Mituleţu-Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a plagiat mai bine de jumătate din teza de doctorat pe care a susţinut-o în 2016 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” (UNAP), relatează PressOne. ””Vorbim de o anumită perspectivă a plagiatului, nu din punct de vedere etic şi ştiinţific”, a fost replica lui Buică, întrebat în legătură cu teza sa de doctorat, al cărei titlu nu l-a putut spune, invocând oboseala.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concluzia verificărilor făcute de PressOne este că cel puţin 124 de pagini din cele 211 ale tezei pe baza căreia Constantin-Florin Mituleţu-Buică a devenit doctor în Informaţii şi Securitate Naţională – reprezentând 58,76% din lucrare – sunt plagiate, 41 dintre acestea, chiar din lucrări scrise de îndrumătorul lui de doctorat, Constantin Iordache. 

În timp ce urma studiile doctorale la UNAP, Mituleţu-Buică l-a angajat în funcţia de consilier personal pe fiul îndrumătorului lui, George-Răzvan Iordache. Întrebat dacă nu i se pare în neregulă acest lucru, explicaţia dată PressOne a fost: ”Da, ştiu, tot timpul sunt lucruri ciudate, dar nu aş putea să vă spun că a fost o situaţie determinantă că era şi băiatul conducătorului meu de doctorat. Nu ar avea legătură”.

Teza de doctorat a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente are titlul: „Cadrul juridic privind controlul autorităţilor cu responsabilităţi în domeniul securităţii şi apărării pentru respectarea drepturilor omului în situaţia de conflict armat şi operaţii de menţinere a păcii”.

Solicitat de PressOne să precizeze care este titlul lucrării sale, Constantin Mituleţu Buică nu l-a putut spune, limitându-se la a afirma că ”are legătură cu controlul civil democratic asupra forţelor armate”, scuzându-se că este ”prins cu nişte treburi” şi că este ”foarte obosit”, din cauza alegerilor.

Întrebat în legătură cu faptul că mai bine de jumătate din teza sa este plagiată, preşedintele AEP a replicat: ”Da, vorbim de o anumită perspectivă a plagiatului, nu din punct de vedere etic şi ştiinţific”.

 
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.