Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, sunt, joi, într-o vizită oficială în municipiul Sibiu. Au avut întâlniri cu reprezentanţii oficialităţilor locale, dar şi cu comunitatea gernamă din zonă. Cei doi şefi de stat au fost întâmpinaţi de Carmen Iohannis, împreună cu un grup de elevi, realizând o fotografie cu toţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Klaus Iohannis l-a primit, joi, la Sibiu pe Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită oficială de câteva zile în România.

Cei doi au fost primiţi la Primăria Sibiu, de către primarul Astrid Fodor, membră a FDGR, formaţiune politică a comunităţii germane din care a făcut parte şi preşedintele Klaus Iohannis înainte de primul mandat.

Ulterior, cei doi şefi de stat au avut o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii germane, la sediul central al FDGR, aflat în centrul municipiului Sibiu.

La ieşirea din sediul FDGR, cei doi şefi de stat au fost aşteptaţi de Carmen Iohannis, alături de câţiva dintre elevii din clasa sa. Carmen Iohannis este dirigintă la o clasă a IX-a la Colegiul Gheorghe Lazăr, aflat în imediata apropiere a sediului FDGR.

Întrebată dacă susţine greva profesorilor, Carmen Iohannis a afirmat că nu face politică şi este acolo alături de elevii ei pentru a-i întâmpina pe cei doi preşedinţi.

Cei doi şefi de stat au făcut fotografii cu elevii şi Carmen Iohannis, iar Frank-Walter Steinmeier a salutat-o pe soţia preşedintelui.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei doi şefi de stat sunt în vizită la Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal, liceu cu predare în limba germană.

Ulterior, vor face o vizită la Biserica evanghelică fortificată din comuna Cristian, aflată la aproximativ 10 kilometri de municipiul Sibiu. 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.