Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, a declarat vineri că preşedintele Klaus Iohannis nu este obligat să se prezinte în faţa unei comisii parlamentare de anchetă, această obligativitate existând exclusiv pentru cei care ”lucrează în zona Guvernului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poate o comisie parlamentară de anchetă să invite orice persoană care lucrează în zona Guvernului sau a instituţiilor publice, însă dacă nu este vorba despre o astfel de persoană, această persoană vizată poate să primească invitaţia, dar poate să refuze participarea la o astfel de anchetă, fiind vorba de obligativitate doar în cazul care lucrează în zona Guvernului”, a precizat Mădălina Dobrovolschi întrebată dacă preşedintele Klaus Iohannis va merge, dacă va fi invitat, la comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, care ar urma să fie înfiinţată zilele următoare.

Dobrovolschi a subliniat că în acest moment singura anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 este făcută de Parchetul General şi că o anchetă parlamentară nu poate să cerceteze o cauză, acţiune sau evenimente aflate deja în procedură judiciară.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, că nu exclude chemarea preşedintelui Klaus Iohannis la comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, precizând totodată că i se pare inadmisibil ca cineva din România să poată refuza să vină la o comisie de anchetă parlamentară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.