Liderul USR Tulcea Eugen Terente a anunţat că Mirel Constantin a demisionat din funcţia de preşedinte al USR Sulina, după afirmaţiile pe care le-a făcut la adresa lui Ivan Patzaikin care a fost invitat de Alianţa USR-PLUS să facă parte din grupul consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării, însă acesta a refuzat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Preşedintele USR Sulina şi-a dat demisia din funcţie în urma comentariilor la adresa lui Ivan Patzaichin. Regret comentariile făcute de Mirel Constantin la adresa lui Ivan Patzaichin, ele nu reprezintă poziţia alianţei. Munca lui Ivan Patzaichin a inspirat generaţii întregi şi este un exemplu pentru toţi locuitorii Deltei. Preşedintele USR Sulina şi-a dat, astăzi, demisia din funcţie în urma comentariilor sale.
 
Amintim că alianţa USR-PLUS a propus, în premieră, un proces transparent şi consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).
 
USR-PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării şi echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu, de patrimoniu natural şi cultural implicând în decizii comunităţile locale şi asociaţiile civice”, arată o postare pe pagina de Facebook a lui Eugen Terente.

Mirel Constantin afirmase, într-un comentariu la o postare a lui Dacian Cioloş, că prezenţa lui Ivan Patzaichin în acest grup consultativ pentru Delta Dunării ar fi ca şi cum ai pune „lupul paznic la oi”.

Ivan Patzaichin a anunţat luni că se retrage din grupul consultativ propus de Alianţa USR-PLUS pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi s-a arătat surprins de violenţa atacurilor la adresa sa pe acest subiect. Grupul consultativ va avea rolul de a stabili mandatul viitorului guvernator, profilul ideal şi elementele de competenţă necesare pentru a demara proiecte în sprijinul comunităţii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.