Preşedintele Ungariei, Katalin Novak, a făcut o vizită la Cluj-Napoca, unde s-a întâlnit cu liderul UDMR, Kelemen Hunor. "Am vorbit despre provocările care stau în faţa comunităţii maghiare, despre preocupările noastre şi despre posibilele soluţii. (...) Important este să găsim acele soluţii care se bazează pe interesul comun, atât al maghiarilor din Transilvania, cât şi al României şi al Ungariei", a declarat Kelemen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kelemen a afirmat, într-o postare pe Facebook, că s-a întâlnit, vineri, cu Novak Katalin, la Cluj-Napoca, "prima locaţie a vizitei dumneai făcută în România". El a afirmat că Dumnezeu l-a adus pe preşedintele Republicii Ungare la Cluj.

"Am vorbit despre provocările care stau în faţa comunităţii maghiare, despre preocupările noastre şi despre posibilele soluţii. Pentru noi, este foarte important ca relaţia dintre cele două ţări să fie puternică şi e important ca aceasta să fie construită pe încredere. De asemenea, este foarte important ca, în edificarea acestei relaţii, să luăm ca bază prezentul şi viitorul. Important este să găsim acele soluţii care se bazează pe interesul comun, atât al maghiarilor din Transilvania, cât şi al României şi al Ungariei", a susţinut liderul UDMR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.