Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a vorbit la telefon cu premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, şi cu preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, după ce liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, el transmiţându-le oficialilor moldoveni că ”România va fi în continuare principalul avocat al Republicii Moldova pentru aderarea la UE”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a avut o convorbire telefonică, joi seară, cu premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, şi cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

Nicolae Ciucă i-a asigurat pe cei doi lideri moldoveni că România va fi în continuare principalul avocat al Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană.

De asemenea, Nicolae Ciucă le-a transmis lui Dorin Recean şi Igor Grosu că aşteaptă să îi revadă curând pentru a discuta paşi concreţi în această nouă calitate pe care Republica Moldova o are în raport cu Uniunea Europeană.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat joi seara că liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova, ceea ce înseamnă că Ungaria a renunţat la dreptul său de veto.

 

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a transmis, joi seară, felicitări pentru Republica Moldova şi Ucraina pentru ”pasul major” pe care l-au făcut în vederea aderării la Uniunea Europeană. ”România a fost şi va rămâne un partener al celor două state şi un susţinător vocal al unităţii şi solidarităţii europene”, a transmis Ciucă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.