Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, participă la Conferinţa Europeană a preşedinţilor de parlamente din cele 46 de state membre ale Consiliului Europei, la Dublin. Acesta afirmă că cele trei teme esenţiale pe care le va aborda alături de cei 400 de participanţi la conferinţă sunt: consecinţele războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi rolul parlamentelor naţionale în reconstrucţia Ucrainei, provocările la adresa democraţiei reprezentative în vremuri instabile şi, nu în ultimul rând, egalitatea şi diversitatea în reprezentarea publică – tineri, femei şi reprezentanţi ai minorităţilor ca membri ai parlamentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă anunţă că va participa zilele acestea la Conferinţa Europeană a preşedinţilor de parlamente din cele 46 de state membre ale Consiliului Europei, eveniment care se desfăşoară la Dublin.

”Cele trei teme esenţiale pentru agenda publică a fiecărei ţări europene pe care le voi aborda alături de cei 400 de participanţi la conferinţă sunt: consecinţele războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei şi rolul parlamentelor naţionale în reconstrucţia Ucrainei, provocările la adresa democraţiei reprezentative în vremuri instabile şi, nu în ultimul rând, egalitatea şi diversitatea în reprezentarea publică – tineri, femei şi reprezentanţi ai minorităţilor ca membri ai parlamentelor”, arată liderul PNL.

Potrivit preşedintelui Senatului, ”agresiunea militară neprovocată şi nejustificată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei a adus profunde transformări în geopolitica europeană, dar mai ales în zona economică, energetică şi a schimburilor comerciale”.

”Marea Neagră a devenit o zonă de interes crescut pentru marile puteri, iar România este în poziţia strategică de a fi singura ţară membră UE şi NATO care are cu Ucraina atât graniţă terestră, cât şi maritimă. Efectele războiului se resimt şi în avansul pe care discursul populist îl are în politica europeană. Neîncrederea cetăţenilor în procesul democratic este indusă de formaţiunile extremiste, care o transformă în ură prin folosirea unui discurs toxic. Astfel, este ameninţată însăşi soliditatea democraţiei şi a drepturilor civile”, spune Nicolae Ciucă.

”Este important să promovăm constant avantajele democraţiei, ca singură opţiune care garantează drepturile şi libertăţile tuturor cetăţenilor.”, mai afirmă preşedintele PNL, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.