Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă a primit-o miercuri pe Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, aflată în România pentru a participa la Summitul celor Trei Mări, el afirmând că au discutat despre susţinerea pe care o acordăm Moldovei pe drumul său european, în vederea deschiderii negocierilor de aderare şi i-a transmis felicitările României pentru modul în care Chişinăul a implementat cele nouă recomandări ale Comisiei Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut bucuria unui nou dialog foarte bun cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Mai ales că a venit la Bucureşti pentru un moment foarte important, respectiv participarea Republicii Moldova la Summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări”, a scris preşedintele Senatului pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că a discutat despre susţinerea pe care o acordăm Moldovei pe drumul său european, în vederea deschiderii negocierilor de aderare şi i-a transmis felicitările României pentru modul în care Chişinăul a implementat cele nouă recomandări ale Comisiei Europene.

”Parlamentul European a votat deja o rezoluţie (susţinută de toţi europarlamentarii PNL) prin care solicită Comisiei începerea negocierilor cu Moldova până la sfârşitul acestui an”, a afirmat Ciucă. ”Pe zona energetică, interconectarea cu România este deja o realitate, ţara noastră având disponibilitatea şi capacitatea de a furniza peste Prut atât gaze naturale, cât şi electricitate. Transgaz va prelua – prin subsidiara sa moldoveană - activitatea de operare, exploatare, dispecerizare şi transport a gazelor naturale din ţara vecină. Asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova în acest mod a fost un proiect pe care l-am susţinut ca premier şi pe care îl susţin şi acum”, arată preşedinele Senatului.

”De asemenea, în domeniul transporturilor, vor fi construite noi poduri peste Prut, care vor mări numărul de puncte de trecere a frontierei; astfel, legăturile dintre cele două ţări se vor îmbunătăţi considerabil”, mai subliniază Ciucă. ”În dialogul nostru, am reiterat solicitarea referitoare la transmiterea către Mitropolia Basarabiei a clădirii fostului seminar teologic din Chişinău. Pentru mine, Mitropolia Basarabiei este un proiect de suflet, dar şi un proiect strategic pe care voi continua să îl sprijin. Prezenţa Bisericii Ortodoxe Române în Republica Moldova, prin Mitropolia Basarabiei, înseamnă România şi Europa peste Prut. Toţi românii creştini ortodocşi din jurul României trebuie să aibă acces nemijlocit la Biserica Ortodoxă Română”, a precizat Nicolae Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.