Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, susţine că lucrările făcute până în prezent pe drumul interjudeţean Iaşi-Suceava sunt de o calitate îndoielnică, având în unele zone iarbă, dar şi denivelări, el acuzând dezinteresul actualei conduceri a Consiliului Judeţean Iaşi. De partea cealaltă, şeful CJ Iaşi, Costel Alexe, a precizat că axa rutieră Iaşi-Suceava va fi finalizată cu succes şi va fi un proiect foarte bine implementat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul PSD Maricel Popa a afirmat, într-un comunicat de presă, că s-a deplasat pe traseul axei rutiere Iaşi-Suceava, unde se fac lucrări de modernizare şi că "totul este o bătaie de joc".

"Costel Alexe arată încă o dată măsura incompetenţei. Lucrările de modernizare pe drumul Iaşi-Suceava sunt de o calitate îndoielnică. Peste 100 milioane de euro sunt aproape aruncaţi pe apa sâmbetei de o administraţie judeţeană nepăsătoare. Am străbătut traseul axei rutiere Iaşi-Suceava. Ceea ce am văzut pe cei aproximativ 22 km din Lotul 2 (Belceşti - Coarnele Caprei - Focuri - Gropniţa) efectiv m-a speriat. Sunt câteva elemente care reprezintă o bătaie de joc la adresa ieşenilor", a precizat Maricel Popa.

Senatorul social-democrat a mai afirmat că "pe o porţiune de drum unde deja s-a turnat stratul de uzură creşte nestingherită iarbă, iar într-o altă zonă drumul deja are denivelări semnificative".

"Să nu mai spun că am găsit asfalt proaspăt turnat şi bălegar. Îmbinările cu acostamentul drumului au fost efectiv asfaltate după cum a crescut vegetaţia. Sau, deja sunt formate găuri între acostament şi stratul de asfalt. Într-una din ele mâna a intrat până la cot. Este sfidător! Într-un alt punct de pe traseu un canal de scurgere a rămas proiectat exact pe traseul şi direcţia drumului. Lucrările la poduri sunt făcute de mântuială. Sunt efectiv siderat de ceea ce am găsit pe teren", a declarat preşedintele PSD Iaşi.

Liderul social-democrat a precizat că lucrările sunt deja în întârziere, pe teren nu era niciun muncitor la lucru, iar proiectul nu are la acest moment nici măcar un diriginte de şantier din partea Consiliului Judeţean care să urmărească zilnic stadiul de execuţie al lucrărilor.

"Lucrările pe ultimul segment, cel mai lung, nici nu au început. Există pericolul pierderii banilor europeni. Administraţia judeţeană social-democrată a făcut toate eforturile pentru a accesa acest proiect de peste 100 milioane de euro şi i-a lăsat lui Alexe doar sarcina de a monitoriza execuţia şi de a tăia panglica. Am muncit zi şi noapte alături de echipa de la Consiliul Judeţean pentru a prinde fondurile europene pe axa Iaşi-Suceava. Am făcut totul la timp. Am început lucrările pe primele două tronsoane şi i-am lăsat în licitaţie tronsonul 3. (...) Din păcate, Alexe e preocupat doar de propria imagine şi de dosarele penale în care este acuzat de fapte de corupţie, nu îl interesează dezvoltarea judeţului. Administraţia judeţeană trebuie să se trezească. Să se apuce de treabă şi să facă toate demersurile necesare pentru ca acest proiect să se închidă la timp", a mai declarat Maricel Popa.

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a susţinut că, în octombrie 2020, când a preluat mandatul, gradul de realizare a lucrărilor pe primele două loturi din Axa Rutieră Strategică 1 Iaşi - Suceava era de doar unu la sută.

"Subliniez, doar unu la sută din lucrare. Astăzi, când discutăm de cele două loturi până la Belceşti, gradul de realizare a lucrării este de 80 la sută pe un lot şi 85 la sută pe cel de al doilea lot, cu menţiunea că această Axă Iaşi - Suceava este cel mai mare proiect pe POR, desfăşurat la nivel naţional, finanţat cu fonduri europene. Atunci când vine vorba de fonduri europene şi constructorul, şi dirigintele de şantier, şi asistenţa, şi Consiliul Judeţean, trebuie să se respecte toate prevederile şi, evident, procedurile legale instituite. În acest moment Axa Iaşi - Suceava este un proiect în execuţie, iar pozele din teren nu reflectă calitatea lucrării. Axa va fi finalizată cu succes şi va fi un un proiect foarte bine implementat", a declarat Costel Alexe.

El a reamintit că, în 27 iulie, la Scobinţi, a dat ordinul de începere pentru cel de-al treilea lot al axei rutiere Iaşi-Suceava.

"Practic, anul viitor, în decembrie, vom putea să circulăm de la Iaşi până la Suceava pe un drum judeţean complet reabilitat, modernizat, adus la standarde europene, care cu siguranţă va fi un exemplu de bună practică", a mai spus preşedintele CJ Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.