PSD Iaşi îşi exprimă dezamăgirea faţă de ceea ce numeşte” atitudinea nepăsătoare a partidelor de dreapta în ceea ce priveşte situaţia administrativă incertă a Iaşului”, susţinând că PNL şi USR-PLUS ”s-au dovedit incapabile să acţioneze în beneficiul ieşenilor” şi adâncesc criza administrativă şi politică în care se află municipiul Iaşi. Liderul filialei social-democrate, Maricel Popa, ”atât timp cât preocuparea PNL şi USR-PLUS, la Iaşi, va fi alta decât buna guvernare, în folosul ieşenilor, consilierii municipali social-democraţi vor ieşi din sală de fiecare dată când, pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local se va afla proiectul de hotărâre pentru alegerea viceprimarilor municipiului Iaşi”, anunţul fiind făcut înaintea şedinţei de miercuri a Consiliului Local şi în condiţiile în care negocierile politice PNL-USR PLUS pentru formarea unei majorităţi sunt în impas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PSD Iaşi îşi arată dezamăgirea faţă de atitudinea nepăsătoare a partidelor de dreapta în ceea ce priveşte situaţia administrativă incertă a Iaşului. Deşi din partea social-democraţilor a existat deschidere pentru asigurarea unui dialog onest şi constructiv, PNL şi USR-PLUS s-au dovedit incapabile să acţioneze în beneficiul ieşenilor şi adâncesc criza administrativă şi politică în care se află municipiul Iaşi„, anunţă social-democraţii ieşeni  într-un comunicat.

Liderul PSD Iaşi Maricel Popa acuză PNL şi USR PLUS că duc o luptă acerbă pe orgolii mărunte, funcţii politice, iar interesele personale ale liderilor lor sunt mai presus de orice, inclusiv de obiectivul atragerii de investiţii, oraşul Iaşi fiind depăşit  la toate capitolele de Cluj, Timişoara, Braşov sau Oradea.

 „Îmi este foarte clar acum că interesul ieşenilor nu este prioritar pentru PNL şi USR-PLUS la Iaşi. Am arătat deschidere şi disponibilitate faţă de cele două formaţiuni politice de dreapta pentru a debloca situaţia administrativă a municipiului. Din păcate, PNL şi USR duc o luptă acerbă pe orgolii mărunte, funcţii politice şi nu au timp pentru proiectele Iaşului. Se pare că interesele personale ale vremelnicilor lideri de dreapta sunt mai presus de orice posibilitate de a dialoga pe proiecte şi de a atrage investiţii în Iaşi. Iaşul nu a adoptat bugetul pentru anul în curs, a ratat complet finanţarea prin PNRR, dar Mihai Chirica, Costel Alexe şi Cosette Chichirău au timp să paseze mingea de la unul la altul, fără a le păsa că Iaşul este depăşit la toate capitolele de Cluj, Timişoara, Braşov sau Oradea. Pe cale de consecinţă, atât timp cât preocuparea PNL şi USR-PLUS, la Iaşi, va fi alta decât buna guvernare, în folosul ieşenilor, consilierii municipali social-democraţi vor ieşi din sală de fiecare dată când, pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local se va afla proiectul de hotărâre pentru alegerea viceprimarilor municipiului Iaşi” a declarat Maricel Popa, în condiţiile în care miercuri este programată o şedinţă a Consiliului Local.

Filiala ieşeană a PNL a cerut, sâmbătă, USR PLUS să spună "ferm" dacă doreşte să participe la guvernarea locală, primarul Mihai Chirica avertizând că nu va mai exista nicio negociere după 15 aprilie, când consilierii locali încep dezbaterea bugetului local.

Primarul Mihai Chirica, totodată şeful filialei municipale PNL Iaşi, a declarat că în 31 martie este programată o şedinţă de Consiliu Local şi că vrea demararea urgentă a negocierilor între liberali şi USR PLUS pentru a decide formula colaborării locale.

Negocierile dintre PNL şi USR PLUS sunt în prezent blocate la Iaşi, iar în Consiliul Local nu există încă o majoritate politică. Edilul Mihai Chirica a invitat din nou USR PLUS la negocieri, după ce prima rundă de discuţii, din urmă cu două săptămâni, a eşuat, liderii USR PLUS reclamând lipsa de la negocieri a liderului PNL Iaşi, Costel Alexe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.