Preşedintele PNL Nicolae Ciucă face, începând de vineri, o vizită în Spania şi Franţa. El va avea întâlniri cu românii stabiliţi în aceste ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi secretarul general al partidului, Lucian Bode, vor face, vineri şi sâmbătă, o vizită în Spania, având programate întâlniri cu românii stabiliţi în Spania, precum şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.
 
Peste un milion de români din Spania pot avea dublă cetăţenie, iar cu ocazia Congresului PPE organizat la Bucureşti, liderul PNL a declarat că şi-ar dori ca românii care locuiesc în Spania să poată obţine dubla cetăţenie ”fără examen”. Declaraţia a fost făcută după o întrevedere avută cu liderul Opoziţiei din Spania, Alberto Nunez Feijoo.
 
Nicolae Ciucă continuă astfel un demers pe care l-a început la sfârşitul anului 2022, când a vizitat Spania în calitate de prim-ministru, şi a condus, împreună cu premierul Spaniei, Pedro Sanchez, prima şedinţă comună de guvern româno-spaniolă. La solicitarea lui Ciucă, subiectul dublei cetăţenii a românilor din Spania a fost pus pe agenda relaţiilor bilaterale, iar în 2023 s-a creat Grupul comun de lucru pentru a rezolva acest subiect. 
 
Duminică, preşedintele PNL Nicolae Ciucă va face o vizită la Paris, unde se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii de români de acolo.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.