Ludovic Orban s-a referit duminică la implicarea financiară a Ungariei în Covasna şi Harghita şi a precizat că nu poate fi acordat acest ajutor pe criterii etnice şi că el trebuie să se deruleze către orice fel de cetăţeni români, indiferent de etnie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ludovic Orban a fost întrebat duminică, în Covasna, cum vede implicarea financiară a premierului ungat Viktor Orban în această zonă, având în vedere că sunt mai multe proiecte dezvoltate cu finanţare de la statul maghiar. 
 
„Nu poate fi acordat acest ajutor pe criterii etnice. Dacă se derulează un astfel de program de sprijin, el trebuie să se deruleze către orice fel de cetăţeni români, indiferent că este de etnie maghiară sau că este român sau că este german”, a explicat Orban.
 
Întrebat dacă nu percepe acest lucru ca pe o ameninţare la adresa siguranţei naţionale, Ludovic Orban a răspuns: ”Atâta timp cât nu se dă cu dedicaţie numai către cetăţenii români de etnie maghiară, nu se operază o discriminare şi încât are efecte nu văd că este afectată siguranţa naţioală. Dacă ar fi fost afectată siguranţa naţională probabil am fi primit averstimente din partea instituţiilor care au competenţe să vegheze la siguranţa naţională”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.