Preşedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, a cerut luni, în cadrul Biroului executiv naţional, organizarea unui Congres în care toţi cei care l-au susţinut pe Ludovic Orban pentru şefia partidului să îşi reafirme spirjinul pentru acesta. Orban a spus că cererea lui Petrache a fost individuală şi nu este susţinută de colegi, reiterând că actuala conducere este "foarte coerentă" şi punctele de vedere ale partidului sunt împărtăşite de aproape toţi colegii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ludovic Orban a fost ales cu 80% din cei care au participat la acel Congres. În mod normal, cei care l-au susţinut trebuie să îşi reafirme sprijinul faţă de Ludovic Orban, pentru că, dacă erau aşa de corecţi, nu avea loc acea întâlnire (dintre foştii lideri PDL –n.r.). (...) Mă doare când văd dispute în spaţiul public care nu au nicio legătură cu ceea ce ar fi trebuit să facem. (...) Nu eu hotărăsc dacă e Ludovic Orban în frunte sau e altcineva. În partid sunt foarte mulţi oameni care au acest drept să voteze. Au spus că avem Consiliu naţional şi decizia o iau membrii în Consiliul naţional, dacă vor să facă Congres bine, dacă nu, asta e”, a afirmat Marian Petrache.

La rândul său, Orban a spus că cererea lui Petrache de a se organiza un Congres este “o cerere individuală, care nu este împărtăşită de colegii mei”.

De asemenea, liderul PNL a explicat că formaţiunea sa acţionează conform mandatului primit la Congres, iar conducerea actuală este “foarte coerentă”.

“PNL, conform moţiunii câştigătoare care a dat programul politic, este adeptul unei ideologii liberal-conservatoare. (...) PNL este un partid care acţionează în conformitate cu mandatul care a fost dat actualei conduceri de Congres, care şi-a atins până acum obiectivele, este partidul care a realizat cea mai mare cerştere în sondajele de opini şi care are marea şansă să învingă partidul de guvernământ la următoarele alegeri. Conducerea partidului este foarte coerentă şi punctele de vedere ale partidului sunt împărtăşite de marea majoritate a colegilor mei.

Fostul co-preşedinte PNL Vasile Blaga a declarat săptămâna trecută, la finalul unei şedinţe care a avut loc la sediul central al PNL cu foştii membri PDL, printre care primarul Clujului, Emil Boc, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceva, Gheorghe Flutur, că întâlnirea a avut loc pentru că îi pasă de ce se întâmplă cu partidul, exprimându-şi dorinţa ca PNL să câştige alegerile prezidenţiale din 2019 prin susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat. Totodată, Blaga a spus că sunt multe lucruri de corectat, care vor fi transmise către forurile de conducere ale partidului. Referitor la faptul că liderul PNL, Ludovic Orban, s-a aflat în sediul PNL în timpul şedinţei, dar nu a participat, Blaga a spus că nu este nimic ciudat, negând că ar avea un conflict cu actualul lider al partidului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.