Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a reluat tema aderării României la Spaţiul Schengen, într-o declaraţie făcută, miercuri, alături de premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria, în urma unei întâlniri pe care cei doi au avut-o. Antonio Tajani consideră că procesul de aderare trebuie accelerat, pentru că odată cu intrarea în Schengen a ţărilor aflate în aşteptare, s-ar garanta mai bine frontierele şi securitatea zonei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că a venit momentul să accelerăm aderarea României la zona Schengen, deoarece pentru a garanta mai bine frontierele noastre şi securitatea noastră, anumite ţări care încă sunt în aşteptare trebuie să intre cât mai repede în Schengen”, a spus preşedintele Parlamentului European.

Antonio Tajani a reluat această temă după ce, într-un editorial pentru cotidianul „Adevărul“, el a cerut statelor membre să nu mai blocheze procesul de aderare a României la Schengen.

"Principiul solidarităţii prevalează şi în cazul susţinerii aderării României la Schengen. România a îndeplinit de mai mulţi ani toate criteriile tehnice de aderare. Parlamentul European a fost şi va fi întotdeauna susţinătorul României în acest proces. Lansez acum un apel statelor membre care blochează procesul de aderare a României la spaţiul Schengen, să renunţe la această împotrivire", a scris Tajani.

Antonio Tajani şi-a început miercuri dimineaţă vizita la Bucureşti, fiind primit la Palatul Victoria de premierul Viorica Dăncilă. Ulterior, a fost primit la Palatul Cotroceni de cătr epreşedintele Klaus Iohannis. 
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.