Preşedintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegaţia care l-a însoţit pe Preşedintele României au făcut parte ministrul Afacerilor Externe, ministrul Energiei şi reprezentanţi ai Societăţii Naţionale Nuclearelectrica. Şeful statului a arătat că ţara noastră este foarte interesată să lucreze cu parteneri internaţionali în dezvoltarea şi implementarea tehnologiei reactoarelor modulare mici în România şi la nivel internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita a avut loc în contextul adoptării, pe 23 aprilie, a „Declaraţiei Comune privind consolidarea Parteneriatului Strategic România – Republica Coreea” şi a semnării Memorandumului de cooperare în domeniul energiei nucleare.

”Parteneriatul Strategic România – Republica Coreea acordă o importanţă deosebită cooperării în domeniul tranziţiei climatice prin participarea în proiecte energetice comune centrate pe tehnologii pentru energia nucleară, energia regenerabilă şi hidrogen. Totodată, România şi Coreea de Sud şi-au intensificat în ultima perioadă cooperarea în domeniul energiei nucleare prin proiecte care vizează atât centrala de la Cernavodă, cât şi reactoarele modulare mici”, arată comunicatul oficial.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În cadrul vizitei, Preşedintele României a vizitat capacităţile de producţie ale platformei industriale, în special atelierele dedicate forjării şi asamblării echipamentelor energiei nucleare. Prezentările şi discuţiile din cadrul turului fabricii au abordat şi tema adaptării procesului de producţie pentru tehnologiile emergente, precum cea a reactoarelor modulare mici.

”Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că ţara noastră este foarte interesată să lucreze cu parteneri internaţionali în dezvoltarea şi implementarea tehnologiei reactoarelor modulare mici în România şi la nivel internaţional şi a amintit în acest sens sprijinul Statelor Unite pentru acest proiect, cooperarea internaţională fiind esenţială pentru punerea în aplicare a tehnologiilor inovatoare care conduc la reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi la asigurarea securităţii energetice”, arată Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele României a subliniat, de asemenea, rolul important pe care îl are industria, prin dezvoltarea şi fabricarea de tehnologii verzi, în decarbonizare, creşterea economică durabilă şi crearea de locuri de muncă.

”În cadrul discuţiilor cu reprezentanţii Doosan Enerbility, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat interesul României de a juca un rol important pe lanţurile de valoare globale prin dezvoltarea în ţara noastră a unor structuri industriale pentru producţia şi mentenanţa tehnologiilor esenţiale în tranziţia verde. Totodată, Preşedintele României a accentuat potenţialul pe care îl are ţara noastră în acest sens, în special în privinţa tehnologiile nucleare”, se menţionează în comunicat.

Complexul industrial de 4 milioane de metri pătraţi de la Changwon este specializat în dezvoltarea şi manufactura unor tehnologii esenţiale pentru tranziţia verde. Cu o tradiţie solidă în domeniul tehnologiei nucleare, Doosan Enerbility este un actor important şi în ceea ce priveşte hidrogenul sau energia eoliană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.