Preşedintele Klaus Iohannis participă miercuri, de la ora 12.00, în oraşul Dăbuleni, judeţul Dolj, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, care este iniţiată de Ministerul Mediului, a transmis Administraţia Prezidenţială. La eveniment va fi prezent şi premierul Florin Cîţu, informează Guvernul. Acţiunea de plantare pe teren nisipos se desfăşoară în marja Zilei Internaţionale a Pădurilor, tema din acest an fiind Restaurarea Pădurilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Restaurarea şi managementul sustenabil al pădurilor ne ajută să răspundem schimbărilor climatice şi să protejăm biodiversitatea, pădurile adăpostind 80% din biodiversitatea terestră”, arată informarea de presă a Administraţiei Prezidenţiale.

Conform sursei citate, şeful statului va discuta cu autorităţile centrale şi locale prezente la eveniment despre măsurile care vor fi luate pentru a accelera campania de împădurire pe terenuri degradate şi nisipoase, o componentă importantă a Programului Naţional de Împăduriri.

„În contextul schimbărilor climatice, trebuie intensificat efortul de împădurire mai ales în sudul României, în judeţe care au deficit de pădure şi sunt mai expuse la deşertificare”, mai arată sursa menţionată.

Potrivit unui anunţ al Guvernului, prim-ministrul Florin Cîţu va fi prezent şi el la eveniment unde vor fi plantaţi peste 3.000 de puieţi de salcâm.

Şi ministrul Mediului Tanczos Barna va participa la Dăbuleni. Evenimentul „campania naţională de împădurire, etapa de primăvară, finanţată pentru prima dată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, transmite Ministerul Mediului, într-un anunţ de presă.

Astfel, „în cadrul campaniei naţionale de împădurire din acest an, prin care peste 50 de milioane de puieţi vor fi plantaţi peste tot în ţară, va fi extinsă în nisipurile Olteniei o pădure de aproape 3.500 de ha”, conchide sursa amintită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.