Preşedintele Klaus Iohannis face miercuri o vizită de stat în Egipt, la invitaţia omologului său, preşedintele Abdel Fattah El-Sisi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Iohannis va fi primit la ora 11:00, la Palatul Prezidenţial Al-Ittihadiya. după care are programate convorbiri tête-à-tête cu omologul său egiptean, urmate de convorbiri oficiale şi de declaraţii de presă comune.

”Vizita se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relaţii diplomatice dintre România şi Republica Arabă Egipt. Cu prilejul consultărilor oficiale, preşedintele României şi preşedintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi aprofunda dialogul politico-diplomatic şi cooperarea la toate nivelurile, extinderea şi diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale şi a investiţiilor, precum şi în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state”, a transmis Administraţia Prezidenţială.  

Potrivit sursei citate, discuţiile vor include şi teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din regiunea Orientului Mijlociu şi eforturile de mediere în dosare de interes. 

De la ora 14:15, Klaus Iohannis are întâlniri la sediul Parlamentului egiptean cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor Hanafy Ali El-Gebaly şi cu preşedintele Senatului Abdel-Wahab Abdel-Razeq. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.