Preşedintele Klaus Iohannis propune românilor o provocare, să citească măcar o pagină şi să nominalizeze un prieten care să facă acelaşi lucru. Şeful statului atrage atenţia că România se află pe ultimul loc în Europa în privinţa cititului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe Facebook, în care apare într-o bibliotecă şi cu o carte alături, preşedintele Klaus Iohannis spune că ”lumea aparţine celor care citesc”.

”Lumea aparţine celor care citesc, pentru că atunci când citeşti o carte e ca şi cum ai ţine un vis între palme. Noi, românii, însă, nu citim destul. Când vine vorba despre citit, ţara noastră este pe ultimul loc din Europa. Eu refuz să cred că nu putem schimba asta. O naţiune este condamnată la stagnare, dacă oamenii se opresc din citit”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a citit o pagină dintr-o carte a lui Andrei Mihăilescu.

”Am creat România educată pentru generaţiile viitoare, ca să putem construi împreună România următorilor 100 de ani. Ştiu că suntem cu toţii ocupaţi, muncim mult, avem grijă de familiile noastre, nu avem timp destul. Dar oare nu putem să găsim un moment şi pentru noi, să ne limpezim gândurile, să ne bucurăm de lectură şi astfel să ne bucurăm pentru cei tineri? Hai să  facem asta chiar acum. Hai să citim împreună. Chiar şi o singură pagină poate să însemne ceva, să schimbe lucrurile. Voi începe eu cu o pagină din cartea Om bun la centru, scrisă de Andrei Mihăilescu”, a declarat preşedintele.

Klaus Iohannis a transmis o provocare românilor, să continue această călătorie.

”Vă provoc să continuaţi voi această călătorie, să alegeţi o carte pe care o îndrăgiţi, să citiţi o pagină şi să nominalizaţi un prieten, un coleg sau chiar întreaga familie să facă la fel. Hai să ducem România printre marile culturi ale Europei, cele care citesc. Se spune că o mare călătorie începe cu un singur pas. Să începem călătoria noastră cu o pagină, să citim împreună, pagină cu pagină, om cu om”, a transmis şeful statului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.