Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au vizitat, vineri, Unitatea de Suport Medical ”Bucureştii Noi”, iar preşedintele a adresat mulţumiri tuturor firmelor, instituţiilor, ONG-urilor şi voluntarilor care s-ai implicat în amenajarea facilităţii care va primi pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem într-o facilitate specială aici într-o hală care a fost amenajată pentru bolnavi de COVID-19 care au simptome foarte uşoare. Este totul special amenajat aici, este o facilitate total atipică, într-un spaţiu gândit pentru depozit sau magazin. Prin iniţiativă privată s-a amenajat, practic, un fel de spital. Din capul locului vreau să spun că apreciez foarte, foarte mult această iniţiativă privată. Iniţiatorii sunt Auchan si Leroy Merlin, dar şi multe alte firme, multe ONG-uri au venit cu materiale, cu bani, cu muncă, şi au realizat această facilitate pe care am vizitat-o astăzi. Sunt impresionat”, a declarat Iohannis, la finalul vizitei la Unitatea de Suport Medical ”Bucureştii Noi”.

Preşedintele a adăugat că au fost implementate ”soluţii noi, inovatoare”.

”Cred că cei care din păcate vor avea nevoie de un loc aici vor fi foarte mulţumiţi de ceea ce găsesc. Această facilitate va fi operată într-un parteneriat. Firmele private şi ONG-urile au amenajat totul, dar în practică Institutul Matei Balş şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va gestiona tot ce se va întâmpla aici. Departamentul de Situaţii de Urgenţă a fost implicat în coordonare şi amenajare şi va coordona în continuare şi modul în care funcţionează această facilitate in legătură cu celelalte. Ţin să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat aici, şi formelor, si persoanelor private, si ONG-urilor, si voluntarilor, fiindcă au fost şi mulţi voluntari. Înţeleg că ceva similar se va găsi si in altă parte din tară. Eu sunt foarte, foarte bucuros că antreprenorii, ONG-urilor, persoanele private au înţeles că este bine să nu lase statul singur să gestioneze această epidemie şi ne bucurăm cu toţii când vedem că şi oamenii de afaceri, ONG-urile vin cu un ajutor practic, binevenit”, a mai afirmat preşedintele.

Şeful statului a fost însoţit de premierul Ludovic Orban, de ministrul Afacerilor Interne, dar şi de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Centrul de primire, triere, cazare şi tratare preliminară a bolnavilor infectaţi cu coronavirus a fost  realizat pe centura Capitalei, în zona Mogoşoaia, într-un spaţiu de peste 7.000 de metri pătraţi, pus la dispoziţie de Leroy Merlin.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.