Ministerul Mediului anunţă că preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu şi ceilalţi oficiali care au particpat la acţiunea de împădurire de la Dăbuleni au asistat la o demonstraţie de forţă a schimbărilor climatice. De la primăvară la iarnă, în doar 20 de minute, oficialii insttuţiei prezentând fotografii surprinse în cele două momente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primăvară şi iarnă la interval de 20 de minute: demonstraţia de astăzi a schimbărilor climatice, care ne arată că minutele pot schimba orice.”, au scris, miercuri, pe Facebook, oficialii MInisterului Mediului.

Aceştia au precizat că fotogafiile au fost surprinse la Dăbuuleni, unde preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu şi ceilalţi oficiali care au particpat la acţiunea de împădurire.

”Întreaga echipă a ministerului, alături de oficialităţi ale celor mai înalte instituţii în stat, au asistat la o demonstraţie de forţă a schimbărilor climatice. Prezenţi pentru startul campaniei de împădurire finanţate pentru prima dată din PNRR, toţi invitaţii s-au adunat într-un cadru perfect de primăvară: soare primitor, temperaturi specifice sezonului şi cer perfect senin.

Asta se întâmpla în jurul orei 12:00. Puţin mai târziu, vremea s-a schimbat brusc într-o veritabilă zi de iarnă cu ninsoare, vânt puternic şi rece”, au precizat oficialii MInisterului.

Aceştia au atras atenţia că schimbările climatice sunt deja vizibile pentru oricine.

”Până nu demult, le trăiam de la o zi la alta sau de la o săptămâna la cealaltă. Astăzi am cunoscut o nouă faţă a climei: cea în care minutele pot schimba totul.  E important să contribuim împreună la orice efort de mediu prin care să încetinim schimbarea climei, care poate fi ireversibilă, dacă nu luăm măsuri precum cele de azi”, au mai transmis oficialii MInisterului Mediului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.