Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, la şedinţa Biroului Executiv al PNL care are loc în sala de conferinţe a unui hotel de cinci stele din municipiul Sibiu şi a declarat că, din moment ce şi şedinţa şi el sunt în Sibiu ”este o coincidenţă care merită exploatată”. Şeful statului a spus că a trecut doar să-i salute pe liberali şi să le vorbească despre prima parte a anului 2019 când România va deţine preşedinţia Consiliului Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis participă, vineri, la şedinţa Biroului Executiv al PNL care are loc în sala de conferinţe a unui hotel de cinci stele din municipiul Sibiu. La şedinţă au venit lideri ai participului din întreaga ţară, dar şi aleşi locali din Sibiu şi directori ai unor instituţii.

”Este o şedinţă informală şi, cum şi şedinţa, şi eu suntem în Sibiu, am decis să vin să-i salut. Fiind în Sibiu, mi s-a părut o coincidenţă care merită exploatată”, le-a spus Klaus Iohannis jurnaliştilor, înainte de a intra la şedinţă.

Acesta a explicat că este o bună oportunitate, având în vedere că România va avea în 2019 preşedinţia  CE, iar Summit-ul aferent se va ţine în Sibiu.

”Este o ocazie foarte bună de a readuce şi în atenţia conducerii PNL, dar şi în atenţia publicului general această temă extrem de importantă”, a mai spus şeful statului.

Întrebat ce mesaj are pentru liberali, Iohannis a spus: ”Mesajul de astăzi este unul mai degrabă simplu: în primul rând am venit să-i salut. În al doilea rând, să le spun câte ceva despre felul în care se  pregăteşte România pentru 2019, care sunt priorităţile României şi, sigur, care sunt priorităţile şi importanţa Summit-ului de la Sibiu”.

Iohannis a explicat, răspunzând altei întrebări, că discuţiile aplicate despre PNl şi susţinerea în campania electorală vor avea loc în anul 2019.

”Întotdeauna este ceva de îmbunătăţit şi pentru anul 2019 ne vom pregăti în mod special şi atunci vom avea discuţii mult mai aplicate, fiindcă eu am fost desemnat candidatul PNL şi pentru o campanie electorală de tip prezidenţială sunt foarte multe lucruri de organizat, discutat. Vom face aceste chestiuni în cursul anului viitor”, a mai spus Iohannis.

preşedintele PNL, Ludovic Orban, l-a invitat pe preşedintele Klaus Iohannis la şedinţa Biroului Executiv al PNL care va avea loc vineri, în intervalul 17.00 - 20.00, la Hotel Hilton din Sibiu.

Şedinţa BEX al PNL ar urma să continue şi sâmbătă, între orele 10.00-12.30.

Pe agenda şedinţei Biroului Executiv se află strategia pentru noua sesiune parlamentară, dar şi strategia politică pentru 2019, în contextul în care de la 1 ianuarie România va prelua preşedinţia Uniunii Europene.

Este pentru a doua oară în decurs de o lună când şeful statul ar participa la o acţiune a PNL. Preşedintele a mai luat parte în 4 august la reuniunea Consiliului Naţional al PNL, unde a lansat o serie de atacuri la adresa PSD şi a actualei Coaliţii de guvernare.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.