Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, la Atena, o întrevedere cu omologul său elen, Preşedintele Katerina Sakellaropoulou, cu ocazia vizitei de lucru în Republica Elenă. Preşedintele Katerina Sakellaropoulou a reafirmat susţinerea deplină a Greciei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, afirmă Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrevederea Preşedinţilor României şi Greciei a avut loc în continuarea dialogului politic româno-elen, care a înregistrat un ritm susţinut pe parcursul anului 2022. Cei doi şefi de stat au salutat relaţiile bilaterale foarte bune, potenţate de afinităţile culturale şi de o îndelungată istorie comună, subliniind, de asemenea, strânsa cooperare în plan european, regional şi internaţional.

Preşedintele Klaus Iohannis şi Preşedintele Katerina Sakellaropoulou au evidenţiat că prezenţa comunităţii româneşti în Grecia şi a celei elene în România joacă un rol pozitiv în dezvoltarea relaţiilor bilaterale, împreună cu contactele interumane promovate prin intermediul turismului, proiectelor educaţionale şi al schimburilor culturale, aflate în continuă creştere.

Preşedintele Katerina Sakellaropoulou a reafirmat susţinerea deplină a Greciei pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Având în vedere situaţia de securitate determinată de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, cei doi Preşedinţi au avut un schimb de opinii referitor la contextul geopolitic şi efectele războiului în plan umanitar, al securităţii energetice şi alimentare. Cei doi şefi de stat au subliniat importanţa menţinerii unităţii şi solidarităţii la nivel transatlantic şi au reafirmat sprijinul pe care cele două state continuă să-l acorde Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni, precum şi pentru Republica Moldova, afectată şi de o criză energetică gravă. Totodată, Preşedintele României a prezentat acţiunile pe care ţara noastră le-a întreprins şi continuă să le întreprindă atât în relaţia cu Ucraina, cât şi cu Republica Moldova.

De asemenea, cei doi Preşedinţi au mai avut un schimb de vedere cu privire la necesitatea de a continua coordonarea pentru a combate dezinformarea cu care se confruntă statele europene în contextul actual, mai precizează Cotroceniul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.