Numele preşedintelui Klaus Iohannis apare, alături de personalităţi cu origini săseşti din Transilvania, într-o carte pentru copii editată la Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit turnulsfatului.ro, editura Honterus de la Sibiu a editat un caiet cu ghicitori şi puzzle-uri pentru copii, la iniţiativa Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României.  

”Puzzle-uri distractive despre bisericile fortificate” este o carte pentru cei mici care pot afla mai multe despre regiunea Transilvaniei în general şi despre bisericile fortificate în special. 

În carte apare un exerciţiu-labirint, în care sunt imaginile a cinci personalităţi cu origini săseşti şi cinci imagini care se potrivesc pentru fiecare dintre acestea. Descrierea sarcinii este: ”Cinci saşi celebri s-au rătăcit. Ajutaţi-i să-şi găsească drumul spre casă, evidenţiindu-le drumul cu creioane colorate”. 

Personalităţile sunt: baronul Samuel von Brukenthal (1721-1803), profesorul şi pastorul luteran sas născut la Mediaş, Stephan Ludwig Roth (1796-1849), savantul, unul dintre fondatorii rachetei şi astronauticii Hermann Oberth (1894-1989), fondatorul gimnaziului săsesc din Braşov, din curtea Bisericii Negre, Johannes Honterus (1498-1549), dar şi fostul primar al Sibiului, actual preşedinte al României, Klaus Iohannis (născut în 1959). 

Imaginile care se potrivesc celor cinci sunt: Biserica Sfânta Margareta din Mediaş, Biserica Neagră din Braşov, Casa Lutsch din Sibiu, Palatul Brukenthal din Sibiu şi o rachetă spaţială. 

Pentru Klaus Iohannis este atribuită imaginea Casei Lutsch din Piaţa Mare, acolo unde în prezent se află sediul FDGR.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.