Preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Florin Roman din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi l-a desemnat interimar pe Virgil Popescu, informează vineri Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Roman a anunţat, în această săptămână, că ă a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în urma acuzaţiilor de plagiat. 

El a afirmat miercuri seară că a fost ţinta a două tipuri de atacuri – politic şi al forţelor oculte, iar în legătură cu cea de-a doua chestiune susţine că a informat instituţiile statului. Florin Roman susţine că era important ca el să nu fie ministrul Digitalizării până în momentul în care se ia decizia referitoare la cloud-ul guvernamental, ceea ce înseamnă un business de zeci de miliarde de euro. „Mi s-a sugerat să fie o discuţie cu un investitor strategic”, susţine Roman, afirmând că a refuzat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.