Preşedintele Klaus Iohannis nu a ţinut un discurs public la ceremonia de depunere a jurmământului de către miniştrii Graţiela Gavrilescu şi şi Viorel Ilie, el stând doar de vorbă câteva zeci de secunde cu preşedintele PSD Liviu Dragnea şi cu premierul Sorin Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce miniştrii Gavrilescu şi Ilie au depus jurământul, consilierul de stat Gheorghe Angelescu a anunţat că ceremonia s-a încheiat. Preşedintele a mers să le strângă mâna preşedinţilor celor două Camere şi miniştrilor prezenţi la ceremonie, vorbind câteva zeci de secunde cu Sorin Grindeanu, care a părut amuzat. 

Iohannis a schimbat câteva cuvinte şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Ajuns în dreptul jurnaliştilor, preşedintele le-a spus: ”Astăzi numai vă salut”. După care a revenit la Dragnea cu care a mai vorbit puţin.

Preşedintele a părăsit apoi sala, însă preşedinţii Camerelor şi miniştii au mai zăbovit câteva minute în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni.

De obicei, la astfel de ceremonii, şeful statului susţine un scurt discurs ceea ce nu s-a mai întâmplat cu această ocazie.

Noul ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi noul ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, au depus jurământul ca membri ai Guvernului.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, încă de vineri, că decretele vor fi semnate în cursul zilei de luni, iar la ora 17.00 va avea loc ceremonia de depunere a jurământului.

Graţiela Gavrilescu, actual ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, preia portofoliul lui Constantin de ministru al Mediului şi funcţia de vicepremier. În locul ei, este numit Viorel Ilie.

Liderii ALDE, reuniţi duminică în şedinţa Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii. Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a fost propusă de ALDE în funcţiile de vicepremier şi ministru al Mediului, în locul lui Daniel Constantin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.